Mogu li Zmajevi da progutaju Đavole?

Izvor: B92, 01.Jul.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogu li 'Zmajevi' da progutaju 'Đavole'?

Fudbaleri Velsa i Belgije u petak igraju drugo četvrtfinale Evropskog prvenstva u Francuskoj, od 21 sat u Lilu.

Vels je završio prvi u grupi B, a potom su u osmini finala eliminisali Severnu Irsku autogolom Mekolija, dok je Belgija bila ubedljiva protiv Mađarske – 4:0.

Selektor ’Zmajeva’ Kris Kolman istakao je da ekipa želi da napravi novi korak na debitantskom nastupu na EURO.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
„U utakmici protiv Belgije želimo da uživamo, kao što smo radili i do sada na šampionatu. Nemamo šta da izgubimo jer smo već napraviti veliki posao. Ovo je jedan veliki test za nas. Moji momci su fantastični i žele da naprave još jedan korak dalje. Belgija je jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Poslednjih godina igrali smo četiri puta protiv njih, znamo se i oni znaju nas. Mi smo Vels i sve zavisi od nas“, rekao je Kolman koji će najviše nade polagati u Gareta Bejla, jednog od trojice najboljih strelaca prvenstva.

’Crveni đavoli’, koji podižu formu od startnog poraza od Italije, ističu da je opreznost pravi način da se dođe do trijumfa.

„Velšani se dobr brane, što su posebno pokazali ovde u Francuskoj. Jednom smo ih dobili, jednom izgubili i dva puta remizirali. Između nas nema tajni, ali sve će biti drugačije u ovom meču. Vels ima igrače koji jednim potezom mogu da reše utakmicu, tako da moramo biti oprezni i dobro da ih čuvamo“, rekao je selektor Mark Vilmots

Belgijanci neće moći da računaju na Jana Vertongena koji je povredio skočni zglob i završio takmičenje.

„Fertongenu su stradala tri ligamenta na zglobu. Za njega je šampionat gotov i ovo je prava sportska tragedija. Mnogo mi je žao jer je bio u fizičkom i psihičkom smislu u sjajnom stanju. Na prvenstvo smo došli bez Kompanija, ali glavu gore, nećemo se predati“, dodao je Vilmots.

Utakmica između Velsa i Belgije na programu je od 21 sat u Lilu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Vels - Belgija 3:1! Voks za polufinale (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2016

Pratite tekstualni prenost drugog četvrtfinala Prvenstva Evrope..VELS - BELGIJA 3:1 (1:1)../Vilijams 30, Robson-Kanu 55, Voks 85 - Najngolan 13/..Lil..Stadion: „Pjer Moro“..Kapacitet: 50.186..Sudija: Damir Skomina (Slovenija)..VELS (3-5-2): Henesi - Čester, Vilijams, Dejvis - Tejlor, Alen, Ledli...

Nastavak na MozzartSport.com...

EURO: Vels nokautirao Belgiju!

Izvor: N1 televizija, 01.Jul.2016

Portugalija je posle velike borbe i penal ruleta izborila plasman u polufinale Evropskog šampionata iako do sada nikoga nije dobila. Tačnije rečeno slavila je samo protiv Hrvatske, golom Kvarezme u završnici drugog produžetka. Očekivalo se da će rival Portugaliji u polufinalu biti Belgija, ali...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.