Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2017, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi fudbaleri Srbije odigrali nerešeno protiv Makedonije

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je danas u Bidgošču nerešeno 2:2 protiv Makedonije, u utakmici drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Srbija je povela u 24. minutu golom Mijata Gaćinovića, a izjednačio je Enis Bardi u 64. minutu iz jedanaesterca. Vođstvo Makedoniji doneo je Nikola Đorđev u 83. minutu, a konačan rezultat postavio je kapiten Srbije Uroš Đurđević u 90. minutu.

Srbija je od početka napala, prvu šansu imala >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je u trećem minutu preko Maksimovića, dok je u 10. minutu dobru šansu propustio Gaćinović, kada je šutirao pre gola. Minut kasnije Marko Grujić je glavom zahvatio loptu i poslao je pored gola, posle dobrog centaršuta Andrije Živkovića.

U 24. minutu Srbija je povela golom Gaćinovića. Prvo je Grujić pao u kaznenom prostoru i tražio penal, a zatim je šutirao Đurđević i pogodio jednog igrača Makedonije. Lopta se odbila do Gaćinovića, koji je bez problema poslao loptu u gol Igora Aleksovskog.

Posle gola fudbaleri Srbije su malo usporili, a šansu je u 36. minutu propustio Grujić, kada mu je golman odbranio. Makedonija je prvu ozbiljnu šansu imala u 42. minutu, kada je iz slobodnog udarca dobro šutirao Bardi, a golman Vanja Milinković-Savić je uspeo da odbrani.

Makedonija je na početku drugog poluvremena imala više loptu, ali je prvu dobru priliku propustila Srbija. U 54. minutu Živković je dobro prošao po desnoj strani i dodao loptu Gaćinoviću, ali je makedonski golman bio spretniji i odbranio njegov šut.

Makedonija je izjednačila golom Bardija iz jedanaesterca u 64. minutu. Prethodno, penal je dosuđen pošto je lopta pogodila u ruku Živkovića pred golom Makedonije.

U 88. minutu pokušao je Ognjen Ožegović, ali je makedonski golman izbacio loptu u korner. Srbija je izjednačila u 90. minutu golom kapitena Đurđevića, koji je glavom poslao loptu u mrežu, posle dobrog centaršuta Živkovića. Minut kasnije Živković je zahvatio loptu glavom, ali je pogodio stativu.

Srbija i Makedonija sada imaju po jedan bod u Grupi B, a Španija i Portugal po tri boda i utakmicu manje.

U drugoj utakmici u Grupi B večeras od 20.45 igraju Portugal i Španija.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.