Kvalifikacije za EP: Snajder spasio lale, silni kockasti

Izvor: Vesti-online.com, 28.Mar.2015, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvalifikacije za EP: Snajder spasio "lale, silni "kockasti"

Holandija je bila na pragu prvog poraza u istoriji na svom terenu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je "lalama" bod doneo Vesli Snajder u trećem minutu sudijske nadoknade.

Jedini gol za Tusku postigao je Burak Jilmaz u 37. minutu. Očajni Holanđani, bez prvih zvezda Arjena Robena i Robina van Persija, tokom celog meča bili su inferiorni, jedva da su nekoliko puta ugrozili gol gostiju, ali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na kraju srećno osvoji bod posle sjajnog šuta veziste Galatasaraja. Lopta je na putu do mreže udarila u Huntelara, ali je gol pripisan Snajderu.

Bosna i Hercegovina je katastrofalno startovala u kvalifikacijama, a prvi trijumf ostvarili su u Andori, a trostruki strelac bio je napadač Mančester Sitija Edin Džeko. Bugarska je do 84. minuta imala tri boda u džepu protiv Italijana u Sofiji, ali je "azurima" veliki bod doneo fudbaler Sampdorije Eder. Belgija nije imala problema protiv slabih Kiprana.

Hrvatska je lako na "Maksimiru" pobedila Norvešku 5:1 i napravila veliki korak ka plasmanu na šampionat u Francuskoj naredne godine. Indisponiranim Skandinavcima malo šta je polazilo od noge, a čak su promašili i jedanaesterac u 69. minutu, kod rezultata 3:0 za domaćina, kada je Elnajusi pogodio stativu. Sve što su uspeli da urade Norvežani je utešni pogodak Tetija u 81. minutu, da bi sudbinu Vikinga zapečatili Šildenfeld i Pranjić u finišu susreta.

Nekadašnji trener Crvene zvezde Robert Prosinčeki debitovao je pobedom protiv Malte na klupi Azerbejdžana. Island igra fenomenalno i na pragu je da se prv put plasira na neko veliko takmičenje. Mrežu Kazahstanaca prvi je načeo iskusni Ejdur Gudjonson, nekadašnji napadač Čelsija i Barselone.

Česi su, posle četiri pobede, neprijatno iznenadili remijem na svom terenu od Letonije, a bod domaćinima doneo je Pilar u poslednjem minutu susreta. Ramzi i Bejl doneli su tri boda Velsu na gostovanju u Izraelu.

Rezultati kvalikacija za EP: Andora - BiH 0:3 (Džeko 13, 49, 62), Belgija - Kipar 5:0 (Felaini 21, 66, Benteke 35, Azar 67, Batšuji 80), Bugarska - Italija 2:2 (Popov 11, Micanski 17 - Minev autogol 4, Eder 84), Holandija - Turska 1:1 (Snajder 90+2 - Jilmaz 37), Kazahstan - Island 0:3 (Gudjonson 20, Bjarnason 32, 90+1), Azerbejdžan - Malta 2:0 (Husejnov 4, Nazarov 90+2), Češka - Letonija 1:1 (Pilar 90 - Visnakovs 30), Hrvatska - Norveška 5:1 (Brozović 30, Perišić 54, Olić 66, Šildenfeld 87, Pranjić 90+3 - Teti 81), Izrael  - Vels 0:3 (Ramzi 45+1, Bejl 50, 77).

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

KVALIFIKACIJE ZA EP: Holandija se provukla protiv Turske, Bugarska ispustila tri boda protiv Italije (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 29.Mar.2015, 00:12

U večernjem programu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj dogodila su se dva iznenađenja, pošto je Turska u Amsterdamu igrala 1:1 sa Holandijom, dok je Bugarska u Sofiji igrala 2:2 sa Italijom.. . Holandija je sve dalje od direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo. “Lale” su na svom...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.