Kup Konfederacija - Bravo je heroj, Čileanci nakon penala u finalu! (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Jun.2017, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Konfederacija - Bravo je heroj, Čileanci nakon penala u finalu! (video)

Portugalci nisu imali sreće, ali ni znanja u penal seriji, Čileanci su slavili plasman u finale!

Utakmica između osvajača Evropskog prvenstva i osvajača Kopa Amerike pripala je Čileancima koji su nakon boljeg izvođenja penala stigli do pobede. Nakon regularnog dela bilo je 0:0, a nakon penala 3:0 za Čileance.

Reklo bi se da je Portugal bio nešto opasniji na samom startu utakmice polufinala Kupa Konfederacija, ali je prvu šansu imala ekipa Čilea. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Eduardo Vargas je imao sjajnu situaciju da savlada golmana Ruija Patrisija, ali mu to nije pošlo za nogom.

Samo dva minuta kasnije Andre Silva, novi fudbaler Milana, se našao u fantastičnoj prilici, ali je Klaudio Bravo napravio sjajnu intervenciju.

Aranguiz je pokušao da ugrozi gol Patrisija do kraja poluvremena, i to je bilo sve od zanimljivosti nakon prvih 45 minuta igre.

U nastavku, Vidal pokušava glavom da ugrozi golmana Portugala, nije uspeo, da bi nakon toga Eduardo Vargas pokušao "makazicama", bio je to fantastičan udarac, ali je Patrisio ponovo bio na visini zadatka.

Portugalci su imali opasne napade, Ronaldo je pokušao glavom u 85. minutu, ali je lopta prošla pored gola.

Nije bilo promene do isteka 90 minuta, gledali smo produžetke, a tamo je prvi zapretio Andre Silva koji je loše šutirao sa 17-18 metara iz izgledne pozicije. Na drugoj strani je Aleksis Sančez nakon sjajnog centaršuta Maurisija Isle promašio gol za koji santimetar.

Ujedno je to bila i najbolja šansa u prvom produžetku, a drugi je bio još zanimljiviji, mada je sudija Fanjani mogao vrlo lako da dosudi kazneni udarac u 113. minutu kada je u kaznenom prostoru pao Francisko Silva nakon starta Fontea.

Nije to bilo sve, Čile je mogao do pobede, Arturo Vidal je pogodio stativu, odmah nakon toga i Martin Rodrigez prečku, baš nisu imali sreće u 118. minutu meča.

Penali su, ipak, odlučili sudbinu.

Prva serija: Vidal siguran, Bravo brani Kvarežmi!

Druga serija: Aranguiz pogađa, Bravo brani i Mutinju!

Treća serija: Sančez bez problema, Bravo brani Naniju!

Klaudio Bravo je tako postao heroj Čileanaca, najzaslužniji je za ostvarenje sna i plasman u finale.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tragikomični penali Portugalaca i fenomenalni Bravo odveli Čile u finale Kupa konfederacija! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jun.2017

Kristijano Ronaldo neće u rukama držati i pehar Kupa konfederacija. Nakon boljeg izvođenja penala, Portugalija je eliminisana od Čilea 3:0, nakon što je posle 120 minuta igre bilo 0:0...Tragično su Portuglaci izveli jedanaesterce - promašili su i i Kvarežma, i Žoao Mutinjo, a onda i Nani!..Tačnije,...

Nastavak na Telegraf.rs...

KUP KONFEDERACIJA: Čile u finalu! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 28.Jun.2017

Čile je prvi finalista Kupa konfederacija koji se održava u Rusiji, i to nakon što je, posle boljeg izvođenja penala, savladao Portugal.. Utakmica nije obilovala uzbuđenjima, mada početak nije tako nagoveštavao. . Imali su Portugalci inicijativu, ali je Eduardo Vargas prvi propustio izglednu...

Nastavak na HotSport.rs...

Kup Konfederacija - Nemci arhivirali Meksikance i plasirali se u finale

Izvor: Sportske.net, 29.Jun.2017, 21:54

Reprezentacija Nemačke je bez velikih problema uspela da se plasira u finale Kupa Konfederacija gde će igrati protiv reprezentacije Čilea...Nemačka je drugi učesnik finala Kupa Konfederacija pošto je danas uspela da savlada reprezentaciju Meksika rezultatom 4:1 (2:0)...Nemci su do gola stigli već...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.