Kragujevački studenti odbranili titulu prvaka Evrope u basketu 3×3

Izvor: KGsport.info, 25.Jul.2016, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevački studenti odbranili titulu prvaka Evrope u basketu 3×3

Univerzitetska reprezentacija Kragujevca odbranila je titulu prvaka Evrope u basketu 3 na 3. Kragujevački studenti su u finalu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, održanog u Rijeci, savladali Sveučilište Split sa 21:18 i po drugi put zaredom popeli se na krov Evrope.
Kragujevčka univerzitetska reprezentacija, u sastavu Filip Lalović, Ivan Nedeljković, Miloš Tripković i Nikola Kostić, ovogodišnje takmičenje završila je bez poraza. U grupnoj fazi savladani >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << su Podgorica (22:6), Moskva (17:11), Bordo (19:12), Ostrava (21:17) i budući finalista Split (19:15). U četvrtfinalu „pala“ je Ljubljana (14:12), da bi u polufinalu Kragujevčani eliminisali Primorsku sa 16:14.
U finalu su kragujevački studenti po drugi put na turniru morali na megdan Splićanima, sa kojima su se inače već dva puta sastajali u finalima evropskih prvenstava. 2013. godine u Roterdamu Split je bio bolji, ali su se Kragujevčani revanširali na svom terenu dve godine kasnije.
Splićani su bolje otvorili meč i poveli sa 6:3, ali su se nakon tajm-auta Kragujevčani probudili i brzo preokrenuli na 9:8 u svoju korist. U nastavku meča kragujevački studenti su održavali minimalnu prednost, ali je ekipa iz Splita uspela da stigne do izjednačenja (18:18). Tada je Nikola Kostić preuzeo odgovornost i odveo svoj tim do pobede i nove evropske titule.
Za kragujevačke studente ovo je druga uzastopna titula, nakon trijumfa na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope, održanom upravo u Kragujevcu. Pored dve evropske titule, Kragujevčani u svojoj riznici imaju i titulu svetskog univerzitetskog prvaka, osvojenu 2012. godine u Kragujevcu, srebro sa prvog Evropskog prvenstva u Roterdamu 2013. godine, te bronzu sa Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.
Interesantno je da svi članovi kragujevačkog univerzitetskog tima, koji je osvojio ovogodišnje prvenstvo Evrope, brane boje Radničkog 1950, ekipe koja je izborila plasman u Drugu ligu Srbije.
Pored osvojene titule, kragujevački basketaši obezbedili su i učešće u Svetskoj univerzitetskoj ligi, koja će se igrati u Kini.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.