KVALIFIKACIJE ZA EP: ‘Orlovi’ poleteli i pobegli iz ‘minusa’ (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 04.Sep.2015, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KVALIFIKACIJE ZA EP: ‘Orlovi’ poleteli i pobegli iz ‘minusa’ (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u I grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pošto je u Novom Sadu savladala Jermeniju sa 2:0 i na taj način pobegla iz minusa kada su bodovi u pitanju.

Da li je ovo novi početak? Nadamo se da jeste. Ako se po jutru dan poznaje onda je sigurno. Pred praznim tribinama stadiona “Karađorđe” izabranici Radovana Ćurčića su pre svega igrali fudbal >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << i na kraju pobedili Jermeniju sa 2:0 (1:0). Strelci su bili Hajrapetijan (autogol) i Adem Ljajić. Ali, idemo redom…
Srbija je bila daleko bolji rival u prvom poluvremenu, iako su Jermeni prvi zapretili preko Movsisijana u 6. minutu, ali je naš golman Stojković bio na mestu. Vrlo brzo smo uzvratili, Ljajić je probio po levoj strani, ubacio loptu na peterac, a Kostić je pogodio prečku. Isti igrač je centrirao u 18. minutu, ali je debitant Živković sa pet metara prebacio gol. Ipak, četiri minuta kasnije je bio precizniji. Matić je uposlio Kostića, ovaj loptu ubacio u peterac, a krilo Partizana je uz pomoć Hajrapetijana matiralo golmana Jermenije – 1:0.
Gosti su ponovo zapretili tek u 31. minutu, pokušao je Bizeli sa distance, ali je lopta prohujala pored gola. Tri minuta kasnije “orlovi” su mogli do 2:0. Mitrović je izašao sam na golmana Kasparova, ali je bio neprecizan. Do kraja prvog poluvremena pokušao je Ljajić, ali nije uspeo da se “upiše” u listu strelaca.
(Izvor: YouTube/ Magic Strike)
U drugih 45 minuta viđena je nešto sporija igra. Ipak, naš tim je u 53. minutu udvostručio prednost. Kolarov je kao “tenk” probio po levoj strani, raspalio po lopti, golman Jermenije je odbio na peterac, a Lajajić je pogodio praznu mrežu. U nastavku Jermenija je bila ofanzivnija, ali su “orlovi” pretili iz kontra napada. Veliku šansu imao je Matić u 63. minutu, ali je njegov udarac glavom izblokiran. Do kraja meča selektor Ćurčić je u igru ubacio Tošića, Fejsu i Tadića, ali naš tim nije stvarao više prilika. Takođe, treba pohvaliti debitante iz Partizana Živkovića i Brašanca koji su odigrali odlično i pokazali da naš fudbal ima svetlu budućnost. Srbija je sada četvrta u grupi I sa jednim bodom, koliko ima i Jermenija. Obe reprezentacije su ostale bez šansi za plasman na EP.


SRBIJA – JERMENIJA 2:0 (1:0)
Strelci
Hajrapetijan 22. autogol, Ljajić 53.
Stadion: Karađorđe. Sudija: Miroslav Zelinka (Češka).
SRBIJA: Stojković – Tomović, Ivanović, Spajić, Kolarov – Brašanac, Matić – Kostić (Tadić), Ljajić (Fejsa), A. Živković (Tošić) – Mitrović.
JERMENIJA: Kasparov – Hajrapetjan, Andonijan, Arzumanjan, Mkojan – Mkrčjan – Gazarjan, Piceli, Mhitarjan, Ozbiliz – Movsisjan.


The post KVALIFIKACIJE ZA EP: ‘Orlovi’ poleteli i pobegli iz ‘minusa’ (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KVALIFIKACIJE ZA EP: Nemačka bolja od Poljske u komšijskom derbiju, Albanija odolela u Danskoj (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 04.Sep.2015

Širom Evrope igrani su mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a najzanimljivije je bilo u Frankfurtu gde je Nemačka sa 3:1 (2:1) savladala Poljsku.. . Svetski šampion je na korak do plasmana u Francusku. Izabranici Joakima Leva su posle nekoliko bledih partija savladali Poljsku i sa prvog mesta...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.