KONAČNO OBJAVLJEN FILM ”RUSKA HULIGANSKA ARMIJA”: Britanac je prišao vođi Spartaka i snimao ga na tribini, ali… (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Feb.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONAČNO OBJAVLJEN FILM ”RUSKA HULIGANSKA ARMIJA”: Britanac je prišao vođi Spartaka i snimao ga na tribini, ali… (VIDEO)

Svet je konačno dočekao najiščekivaniji huliganski dokumentarac godine. Bi-Bi-Si je objavio javno film pod nazivom ''Ruska huliganska armija'', povodom incidenata u Marseju protekle godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, kada je 150 Rusa brutalno pretuklo oko 3000 Engleza.

Granice huliganizma pomerene su na viši nivo, a svet je to video na ulicama Marseja, kada je dobro organizovana i višestruko manja grupa ruskih huligana, maksimalno istreniranih i spremnih, nemilosrdno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << tukla engleske navijače, nekadašnji sinonim za huliganizam i brutalnost.

Englezi su otišli u istoriju toga dana, kada su krvavih glava ležali na ulicama ili bežali pod naletom Rusa.

Foto: Guliver/Carl Court/Getty Images)

Tako je nacionalna britanska TV kuća odlučila da poseti Rusiju i da napravi dokumentarac o novoj huliganskoj snazi. Sagovornici Bi-Bi-Si-ja bili su vođe ili nekadašnje vođe nekih od najjačih ruskih grupa. Među njima su bili predstavnici Spartaka iz Moskve, CSKA, Orela, Rostova... Sagovornici su bili i sami učesnici dešavanja u Marseju, koji su objašnjavali Englezima kako su ih na ulicama Marseja uništili od batina.

Prikazano je i kako se ruski huligani pripremaju za tuče, provodeći sate u teretani, zakazanim borbama protiv drugih grupa na livadama...

Ipak, donekle je cilj filma i da diskredituje Vladimira Putina i ruske političare uoči Svetskog prvenstva 2018. godine.

Printskrin: Youtube/Blackandwhite

Jedan od najupečatljivijih detalja jeste dokazak na tribinu Spartaka iz Moskve, gde je snimatelj u nekoliko navrta podigao kameru u ''kopu''. Tada je i snimio vođu Gladijatora, najjače grupe navijača Spartaka iz Moskve, bratskog kluba crvene zvezde i jedne od grupa koja je u najboljim odnosima sa Delijama.

Njihov lider ih je zamolio da ne snimaju na tribini, ali je pristao da im da izjavu.

Vasili ''ubica'' je rekao da nije bio u Marseju i da je hteo da poludi zbog toga kada je video kako njegovi sunarodnici prebijaju Engleze. Istakao je da je on normalan momak koji je odrastao na ulicama Moskve, ali da mu je huliganizam dao osećaj kakav se može porediti samo sa orgazmom.

Printskrin: Youtube/Blackandwhite

- To osećaj kada adrenalin prostruji kroz tvoju krv jeste kao da se nalaziš na Mont Everestu, misliš da možeš da uradiš sve, taj osećaj može da se poredi sa orgazmom, neopisivo je i fantastično. Kada se desilo to u Marseju, bio sam kod kuće i pio piće, proslavljao sam rođendan ćerke.

- Poželeo sam da budem u Marseju kada sam video da 150 ruskih Spartanaca, huligana, prebija pijane budale iz Engleske, iz Lutona, Lidsa i ostalih engleskih rupa. Sve sam gledao na internetu i razmišljao sam kako bih ja postupio da sam bio tamo i šta bih radio.

Trenutno stanje među engleskim huliganma je isto kao i stanje u kulturi i civilizaciji zapadne Evrope, u totalnom kanalu.

Foto: AP/Tanjug

Onda je usledio i prekid intervjua...

Na pitanje ko je poslao ruske huligane, Vasili je očigledno u šali rekao da je to bila specijalna snaga Vladimira Putina koji je s njima želeo da pokori Evropu. Nakon toga, Vasili je prekinuo intervju.

Rusi su reagovali ističući da je sve ovo propaganda protiv njihove zemlje u cilju diskreditacije Rusije uoči Svetskog prvenstva koje će se održati u ovoj zemlji 2018. godine. Sam Vasili je rekao da je šokiran na koji način su izvrnute njegove reči tokom intervjua.

Pogledajte ceo film:



(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Strah od ruskih navijača u "lijepoj njihovoj": Žele da se biju sa Hrvatima jer...

Izvor: Vesti-online.com, 19.Feb.2017, 08:21

Britanski javni servis "BBC" snimio je dokumentarni film "Ruska huliganska vojska", koja je izazvala pravu pometnju širom sveta zbog Mundijala u Rusiji koji je na programu naredne godine. Svi su u strahu od ruskih huligana, koji su prošle godine u Francuskoj na Evropskom prvenstvu zavodili red i posebno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.