Janjić za MOZZART Sport: Za mene je poraz od Rusije veliko razočaranje, Kocić je najbolji igrač Evropskog prvenstva!

Izvor: MozzartSport.com, 12.Feb.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janjić za MOZZART Sport: Za mene je poraz od Rusije veliko razočaranje, Kocić je najbolji igrač Evropskog prvenstva!

"U najmanju ruku odnos sa Rusima je bio 50:50, ali nam je nedostajalo malo sreće", rekao je sprski reprezentativac

Sam plasman u polufinale Evropskog prvenstva istorijski je uspeh za srpski futsal i veliki podstrek za budućnost ovog sporta u našoj zemlji. Toga je svestan i jedan od najvećih boraca u našem nacionalnom timu, Slobodan Janjić, koji ipak žali za propuštenom šansom u polufinalnom okršaju sa Rusijom.

Orlovi su i u tom meču pokazali da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mogu da se nose sa svetskim silama i da pokvalitetu i potencijalu gotovo nimalo ne zaostaju za njima.

"Mi smo na ovom Evropskom prvenstvu pokazali i dokazali da imamo nesporan kvalitet, ne samo da se nosimo i pariramo velikim reprezentacijama, nego i da ih pobedimo. Ovaj tim je sazreo, još pre početka prvenstva sam najavljivao da očekujem veliki uspeh. Napravili smo veliku uspeh, ali je za mene lično veliko razočaranje što nismo ušli u finale. U najmanju ruku odnos sa Rusima je bio 50:50, ali nam je nedostajalo malo sreće", rekao je Janjić za MOZZART Sport.

Žreb baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kolumbiji doneo je Portugaliju za rivala. Orlovi su nedavno u Areni pokazali da u tim mečevima nemaju od čega da strahuju.

"U dvomeču sa Portugalijom će biti sve otvoreno, može sve da se očekuje i da pobedimo i da izgubimo, da se kvalifikujemo i da se ne kvalifikujemo. Više nije taj odnos Srbija - Portugalija, da su oni veliki favorit. Čak i ako jesu, onda je to pet i deset procenata na njihovu stranu. Nisam igrao protiv protiv njih u Portugaliji, niti protiv Benfike, niti protiv Sportinga, ali verujem da je publika isto tako fanatična i da imaju pravu podršku. Mislim da nemamo čega da se plašimo. Verujem u ovu reprezentaciju i misli da ćemo uspeti da ih pobedimo, zašto da ne", dodaje Janjić.

Rikardinjo je najbolji na svetu, ali se pokazalo da on jednostavno ne može sam da nosi ovaj tim.

"Sa njim i bez njega to je totalno druga priča. Takođe, protiv nas na Evropskom prvenstvu nije igrao Kardinal, sada će igrati. Oni su izuzetan tandem, ali mi imamo Mladena Kocića. Po mojim procenama, ali i ono što je realno, on će biti najbolji igrač ovog Evropskog prvenstva. Tako, da oni imaju razloga da se nas plaše. Neka oni razmišljaju kako će da zadrže Kocića, a ne samo mi da razmišljamo kako ćemo sa Rikardinjom", rekao je Janjić.

RASTANAK OD NACIONALNOG DRESA

Kako sada stvari stoje, Janjić će nakon Evropskog prventva reći zbogom nacionalnom timu.

"Već duže vreme sam razmišljao o tome. Želeo sam da se to dogodi nakon finala u našoj zemlji, ali šta da se radi. Borićemo se i za bronzanu medalju", zaključio je Slobodan Janjić.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.