Imamo prvog četvrtfinalistu! Uzalud Šaćirijeva majstorija, Džaka tragičar! (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Jun.2016, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imamo prvog četvrtfinalistu! Uzalud Šaćirijeva majstorija, Džaka tragičar! (video)

Penal drama odlučila prvog četvrtfinalistu na Evropskom prvenstvu, ali je Šaćirijev fenomenalni gol razlog što će se o ovoj utakmici još dugo govoriti!

Reprezentacija Poljske prvi če četvrtfinalista Evropskog prvenstva pošto je posle penal serije savladala Švajcarsku sa 5:4!

Posle regularnih 90, kao i posle dodatnih pola sata u produžecima, rezultat je bio 1:1.


Već posle 20 sekundi, Poljaci su propustili odličnu priliku, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << konfuzije i loše reakcije odbrane Švajcaraca, Levandovski je ukrao loptu, vratio do Milika koji je sa 16 metara promašio prazan gol izletelog Zomera.

Ni Švajcarci se nisu libili da napadnu, a najopasniji su bili nakon prekida, ali je dva njihova pokušaja zaustavio Fabijanski. U redovima Švajcaraca, najaktivniji je bio Džerdan Šaćiri, on je stvorio nekoliko solidnih prilika svojim saigračima, ali je poljski golman ostao nesavladan.

Poljaci su poveli u 39. minutu kada je upravo Fabijanski neverovatnim pasom, bacanjem lopte do polovine proigrao Grosickog koji je uz dosta sreće prošao po levom boku i na drugoj stativi pronašao Kubu Blaščikovskog koji je kroz noge matirao Zomera.

Švajcarci su u drugom poluvremenu morali da krenu u ofanzivu, na samom startu je Šaćiri odlično šutirao u prvi ugao, ali je Fabijanski izboksovao loptu daleko od svog gola.

Poljaci su pokušavali uglavnom posle kontri, više su se posvetili odbrani, ali su posle nekoliko brzih napada imali dva solidna pokušaja preko Blaščikovskog i Piščeka, ali se istakao i golman Zomer.

Vladimir Petrović je morao nešto da menja, krenuo je još ofanzivnije, Embolo i Derdijok su zamenili Džemailija i Mehmedija, i to se isplatilo, pošto su Švajcarci zaigrali mnogo bolje.

Najbliži golu bili su u 77. minutu kada je posle prekida najpre pokušao Embolo, njegov udarac je izblokiran, a lopta se potom odbila do Seferovića koji pogađa prečku.

U 81. minutu Džerdan Šaćiri je neverovatnim pogotkom izjednačio na 1:1. Šaćiri je magičnim makazicama sa 16 metara matirao do tada fantastičnog Lukasa Fabijanskog.

Do kraja regularnih 90 minuta nije bilo promene rezultata, pa se otišlo u produžetke.

Primljeni gol kao da je potpuno obeshrabrio Poljake, koji su od tog trnutka bili potpuno bezopasni do kraja regularnog toka meča, a tako su odigrali i prvi produžetak.

Švajcarci su kontrolisali dešavanja na terenu, ali ni oni nisu uspevali da se izbore za još koju izgledniju priliku za eventualni preokret.

Sve do 113. minuta, kada se Derdijok našao u IDEALNOJ šansi da svoj tim odvede u četvrtfinale! On se, posle odličnog centaršuta, našao potpuno sam ispred Fabijanskog, šutirao je glavom, ali je poljski golman izvanredno intervenisao i produžio neizvesnost!

Samo pet minuta kasnije, nova prilika za Derdijoka, ovoga puta posle centaršuta Seferovića sa leve strane, ali je švajcarski napadač sada za trenutak zakasnio da tu loptu prosledi u mrežu.

Malo je nedostajalo da to Poljaci kazne posle jednog nesporazuma u odbrani Švajcaraca u 119. minutu, ali Seferović na kraju otklanja opasnost ispred Blaščikovskog.

To je bilo sve što smo videli u produžecima, a pošto pobednika nije bilo, odluka je pala u penal-seriji.

Evo kako je ona tekla:

Lihštajner - 1:0 za Švajcarsku

Levandovski - 1:1

Džaka šutira daleko pored gola! Ostaje 1:1!

Milik - 1:2!

Šaćiri 2:2

Glik 2:3

Šer 3:3

Kuba Blaščikovski 3:4

Rodrigez 4:4

Krihovjak 4:5, Poljska je u četvrtfinalu i sastaće se sa boljim iz večerašnjeg duela Hrvatske i Portugala.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljska izbacila Švajcarsku na penale i prošla u četvrtfinale EP

Izvor: Beta, 25.Jun.2016

Fudbalska reprezentacija Poljske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je danas u Sent Etjenu posle penala eliminisala Švajcarsku.Nakon 90. minuta rezultat je bio 1:1. Poljska je vodila od 39. minuta pogotkom Jakuba Blaščikovskog, a u 82. je izjednačio Džerdan Šaćiri. U produžecima...

Nastavak na Beta...

Rulet stao na poljsku stranu: Džaka više nikada u karijeri neće zapinjati, Švajcarska ide kući! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2016

Selekcija Adama Navalke obezbedila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca..Rulet je stao na poljsku stranu! Selekcija Adama Navalke obezbedila je plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Francuskoj, pošto je u penal seriji savladala Švajcarsku,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.