Hrvati u suzama; Modrić: Nezasluženo ispali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati u suzama; Modrić: Nezasluženo ispali

Fudbaleri Hrvatske bili su tužni i razočarani posle poraza od Portugala i eliminacije sa Evropskog prvenstva.

Oni su duže od sat vremena plakali u svlačionici, a deo njih nije mogao da izađe pred novinare, prenosi danas Hina.

"Tužni smo i razočarani. Zaslužili smo više, jer smo bili bolja ekipa. Imali smo inicijativu i više prilika, a oni su zabili gol iz jedne sretne kontre. Teško mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je nešto kazati nakon ovakvog poraza. Nismo zaslužili ispasti na ovakav način", kazao je Luka Modrić.

Jedan deo hrvatske fudbalske javnosti ocenio je da su "vatreni" porazom od Portugala 0:1 u produžetku propustili najbolju šansu generacije.

"Teško je sada kazati da je ovo poslednja prilika ove generacije. Biće još prilika. Moramo se okrenuti budućnosti, vrlo brzo nas čekaju nove kvalifikacije", rekao je Modrić.

Ivan Rakitić ocenio je da ni Portugalcima nije jasno kako su prošli dalje.

"Nikada nisam vidio toliko tuge i suza. Bolja ekipa ide kući. Ni Portugalcima nije jasno kako su prošli dalje. Pokazali smo da smo među najboljim ekipama", rekao je Rakitić.

Vedran Ćorluka je kazao da Portugal nije bolja ekipa od Češke i Turske.

"Teško nam je, svi smo tužni. Nismo zaslužili ovakav kraj. Moramo se, međutim, nositi s tom činjenicom. Propustili smo veliku priliku. Najviše me boli što smo ispali od ekipe koja nije bolja od nas. Portugalci nisu bolji ni od Turske ni od Češke", rekao je Ćorluka.

Najbolje šanse za Hrvatsku propustio je Domagoj Vida.

"Kao da me netko urekao. Milimetri su me delili, no nije išlo. Svi smo utučeni, svlačionica je puna suza. Hvala navijačima što su nas pratili", rekao je Vida.

Čačić: Fudbal se igra za golove, a oni su tu bili uspešniji

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić rekao je da je pobednika u utakmici osmine finala Evropskog prvenstva odlučila jedna greška na suparničkoj polovini terena.

"Ovo je bila 120 minuta dobra reprezentacija Hrvatske protiv Portugala koji se branio s osam igrača iza lopte. Što je utakmica odmicala, to smo bili opasniji, ali nismo došli do željenog gola. Na kraju smo napravili jednu grešku visoko na njihovoj polovini i iz kontre primili gol. Fudbal se igra za golove, a oni su tu bili uspešniji", rekao je Čačić, prenosi Hina.

Na pitanje je li očekivao da će Portugal igrati defanzivno, on je odgovorio potvrdno. "Ja sam i pre utakmice rekao da se oni nas plaše i zato sam očekivao defanzivni Portugal. Oni su pretili samo s Nanijem i Ronaldom, a mi smo ih u tome jako dobro osujetili izuzev tog poslednjeg minuta kada nas je ponela mogućnost da rešimo utakmicu pre penala. Gol je visio u vazduhu, a na kraju se dogodilo što se dogodilo", rekao je Čačić.

Kvarezma: Kao da smo pobedili u finalu

Fudbaler Portugala Rikardo Kvarezma rekao je da, posle pobede nad Hrvatskom u osmini finala Evropskog prvenstva, ima osećaj kao da su on i njegovi saigrači pobedili u finalu.

"Ovo je kao da smo pobedili u finalu, s obzirom na to kako smo igrali i da smo protiv sebe imali sjajnu ekipu i sjajne igrače, ali imali smo sreće i postigli gol u pravom trenutku", rekao je Kvarezma.

"Da, to je važan pogodak. Važno je da smo stalno verovali da možemo da ga damo. Sad moramo da pokušamo da se oporavimo, jer nas u četvrtfinalu čeka odlična Poljska", zaključio je portugalski reprezentativac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.