Grbić: Igrali pod ručnom

Izvor: B92, 09.Okt.2015, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grbić: Igrali "pod ručnom"

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić rekao je da je njegova ekipa meč sa Slovačkom odigrala pod ručnom kočnicom.

Srbija na početku Evropskog prvenstva u Italiji slavila u teškom meču posle pet setova i tri sata igre u kom nije briljirala.

“Igrali smo pod ručnom kočnicom. Bili smo nervozni, ne znam da li nam je nedostajalo da pre ovog takmičenja odigramo neku utakmicu na zvaničnom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važnom turnir. Poslednji put takav meč odigrali smo u finalu Svetske lige."

Grbić ističe da je njegova ekipa najbolje odigrala u odlučujućem, petom, setom, koji mora da bude primer kako treba igrati u nastavku.

"Kada igraš protiv ekipe koja nema šta da izgubi i koja je objektivno slabija od nas, onda stavri zakomplikuju i budu još teže. Bez obzira na sve, drago mi je što smo okrenuli utakmicu u našu korist, peti set smo sigurno najbolje odigrali na celom meču. Mislim da je to dobar znak za ubuduće. Nadam se da ćemo u subotu odigrati mirniji meč, nego što je bio ovaj.”

Grbić je otkrio šta je rekao svojim igračima posle pobede.

"Rekao sam im da smo se izvukli iz jedne teške situacije i da to ne može svako. U tom smislu sam ih pohvalio. Sada moramo da resetujemo sve i da odmah počnemo da razmišljamo o narednoj utakmici."

Naredni meč Srbija igra sa Finskom u suboptu od 15 časova.

"Finska je ekipa koja dobro servira, igra dobro odbranu, pa će to možda biti i teži meč nego sa Slovačkom. Moramo da odigramo najbolje moguće", zaključio je srpski selektor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grbić: Bili smo nervozni, dobro je da smo se izvukli

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2015

Selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je posle večerašnje pobede nad Slovačkom da je ponosan na svoje odbojkaše što su protiv neugodnog protivnika uspeli da trijumfuju..."Igrali smo 'pod ručnom kočnicom', narodski rečeno. Bili smo nervozni i videlo se da nam je falilo da odigramo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.