Englezi protiv duhova prošlosti, Islanđani za slavu i istoriju (ANKETA)

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jun.2016, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Englezi protiv duhova prošlosti, Islanđani za slavu i istoriju (ANKETA)

Zanimljiv obračun na Azurnoj obali

Islanđani su bili hit kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a taj status zadržali su i posle prve runde takmičenja u Francuskoj, pošto su u Grupi F iza sebe ostavili Portugaliju, koja ima jednog Kristijana Ronalda, i Austriju, selekciju sa učinkom od devet trijumfa i jednog remija u pomenutim kvalifikacijama.

Zbog toga će mnogima biti krivo kada momci sa severa Evrope ispadnu, a to će se možda dogoditi u osmini >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << finala, jer im je protivnik renomirana Engleska koja se nada najvišem plasmanu. Island igra večeras istorijsku utakmicu. Prvi put je u nokaut fazi velikog takmičenja, a ovo im je i prvi zvanični okršaj sa Gordim Albionom.

MOZZART KVOTE: 1 (1,52), X (4,10), 2 (7,75)

Selektor Lars Lagerbek nikada nije izgubio od Engleza, dok je sedeo na klupi Švedske, a igrao je čak šest mečeva. Zato je optimističan, a možda samo pokušava da skine pritisak sa svojih igrača.

„Očekujem da Englezi imaju više loptu u posedu, ali nikad se ne zna. Vruće je, zavisiće i od temeprature u kojem će smeru krenuti utakmica. Vežbali smo penale! Neke smo izvodili dobro, neke ne, ali dugo se poznajem sa Hodžsonom, još od 1976. igrali smo jedan protiv drugog u Švedskoj, tako da ne može da me iznenadi“, istakao je Lagerbek.

Šveđanin, koji zajedno u tandemu sa Hejmirom Halgrimsonom predvodi Islanđane, nema probleme sa povredama i suspenzijama, pa će izvesti nepromenjen tim u formaciji 4-4-2.

„Momci su se odmorili u ova tri dana, i fizički i mentalno, i raduju se utakmici. Idemo korak po korak, pa šta bude“, poručio je Šveđanin.

Kada je reč o Englezima, duhovi prošlosti i dalje ih progone. I kada dođu do nokaut faze često umeju da prospu sve, pa tako večeras jure prvu pobedu u drugoj fazi posle punih 10 godina i trijumfa nad Ekvadorom na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Zato ne čudi što ostrvski mediji uveliko upozoravaju selektora Roja Hodžsona na šta bi morao da obrati pažnju.

MOZZART Slobodne igre: Kejn daje gol i Engleska pobeđuje - kvota 3, 40

Kao glavne vrline protivnika ističu se hladnokrvnost selektorskog tandema Lagerbek - Halgrimson, opasni kontranapadi i sjajan odnos sa navijačima, kao i činjenica da će protiv Engleza biti izuzetno motivisani. Sigurno je da i bez ovih saveta Hodžson zna šta mu je činiti, iako mu spočitavaju to što je u vreme utakmice Island - Austrija bio u Parizu, ali ne na stadionu Francuska, nego u turističkom obilasku.

„Rezultat ovog meča je značajan za mene lično, ali i za celu naciju. Želim d aostanemo na turniru, mislim da smo dovoljno kvalitetni za to, ali moramo da napravimo rezultat. Ne poznajem Island dovoljno dobro kao neke druge nordijske reprezentacije, ali karakter islandskog naroda i njihova sposobnost da se odupru najvećim iskušenjima je njihov glavni uzrok uspeha. Moram da prihvatim ulogu favorita i da su oni autsajderi, ali bez obzira na to biće ih teško pobediti“, zaključio je Roj Hodžson.

►MOZZART Slobodne igre: Penal na meču - kvota 3,55 

Englezi se nadaju da bi večeras čovek odluke mogao ponovo da bude kapiten Vejn Runi, koji je Islanđanima ostao u ružnom sećanju sa dva gola u prijateljskom meču 2004. godine i trijumfu od čak 6:1. Runi će biti starter, a Gordi Albion će početi meč u ofanzivnoj formaciji 4-3-3 s tim da će Hariju Kejnu u špicu društvo praviti Staridž i Sterling, dok će Džejmi Vardi utakmicu ponovo početi s klupe.

ENGLESKA - ISLAND (21.00)

Stadion: Alijanc Rivijera u Nici

Kapacitet: 42.115

Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

ENGLESKA (4-3-3): Hart – Voker, Kejhil, Smoling, Rouz – Dajer, Runi, Ali – Staridž, Kejn, Sterling.

ISLAND (4-4-2): Haldorson – Sevarson, Arnason, R. Sigurdson, Skulason – Gudmundson, Gunarson, G. Sigurdson, Bjarnarson – Bodvarson, Sigtorson.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.