EP: Odličan start srpskih rukometašica

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2016, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Odličan start srpskih rukometašica

Ženska rukometna reprezentacija Srbije zanbeležila je prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Švedskoj pošto je u meču 1. kola savladala selekciju Slovenije sa 36:34 (17:16).

Nakon izjednačenog prvog poluvremena Slovenke su na startu drugog poluvremena serijom od tri vezana pogotka došle do dva gola viška (17:19). Međutim, nisu klonule naše devojke koje su vrlo brzo uspele da naprave preokret i čak da dođu do četiri gola viška sredinom drugog poluvremena (28:24).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Dobra igra u napadu tima Dragice Đurić nije bila ispraćena i dobrom defanzivom pa su Slovenke malo po malo smanjivale zaostatak i na isteku 55. minuta da izjednače na 32:32. Nisu naše devojke posustale i pokazale su smirenost u završnici koju su odigrale perfektno i na kraju trijumfovale sa 36:34.

Najefikasnije u našem državnom timu bile su Radosavljević sa osam pogodaka i Pop-Lazić i Krpež sa po šest. Na drugoj strani Mavšar je postigla devet, ali je u ključnim momentima u završnici promašila sedmerac.

U 2. kolu u utorak Srbija će odmeriti snage sa Španijom, koja će tokom večeri igrati prvi meč u grupi A protiv domaćina Švedske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rukometašice Srbije pobedom startovale na Evropskom prvenstvu

Izvor: Telegraf.rs, 04.Dec.2016

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Sloveniju sa 36:34 na startu Evropskog prvenstva u Švedskoj...Veoma vredna pobeda naših devojaka koja će im podići samopouzdanje pred nastavak takmičenja. Sanja Radosavljević je dala osam golova, a Katarina Krpež Šlezak i Gordana Pop Lazić...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.