EP: Odbojkašice protiv Poljske, Češke, Kipra...

Izvor: B92, 26.Okt.2016, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Odbojkašice protiv Poljske, Češke, Kipra...

Ženska reprezentacija Srbije igraće u Grupi B sa selekcijama Poljske, Češke, Slovačke, Kipra i Islanda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2018. godine.

Kvalifikacione utakmice u Grupi B igraće se u Poljskoj od 30. maja do 4. juna naredne godine.

U Grupu A smeštene su selekcije Hrvatske, Rusije, Mađarske, Grčke, Austrije i Gruzije, dok su u Grupi C Bugarska, Turska, Rumunija, Švajcarska, Crna Gora i Kosovo.

U Grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << D su Belgija, Italija, Belorusija, Španija, Letonija i Bosna i Hercegovina, dok su u Grupi E Azerbejdžan, Holandija, Izrael, Ukrajina, Danska i Norveška, a u Grupi F Portugal, Nemačka, Francuska, Finska, Slovenija i Estonija.

Kvalifikacioni turniri će se igrati po jednostrukom bod sistemu, a pobednici šest grupa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u treću rundu kvalifikacija.

Treća runda kvalifikacija će se igrati od 22. do 27. avgusta 2017, a prve dve selekcije će ostvariti plasman na SP u Japanu.

Na Svetskom Prvenstvu 2018. godine igraće 24 reprezentacije, a plasman su do sada izborili organizator Japan i SAD – svetski prvak.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evo protiv koga će igrati naše odbojkašice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Izvor: Sportske.net, 26.Okt.2016

Određene su grupe za predstojeće kvalifikacije, evo sa kim će se naše odbojkašice boriti za plasman na smotru najboljih u u Evropi...Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi B sa selekcijama Poljske, Češke, Slovačke, Kipra i Islanda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2018....

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.