EP - Francuzi slomili Turke

Izvor: Sportske.net, 12.Sep.2015, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP - Francuzi slomili Turke

Reprezentacija domaćina eliminacione faze Evropskog prvenstva za košarkaše plasirala se u četvrtfinale kontinentalne smotre pošto je večeras bez većih problema izašla na kraj sa selekcijom Turske.

Košarkaška reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon večerašnjeg trijumfa koji je ostvarila u duelu sa selekcijom Turske.

Francuzi su na startu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << "nokaut" faze savladali Tursku rezultatom 76:53 (17:18, 19:8, 23:14, 17:13) i tako uspešno nastavili misiju odbrane titule osvojene u Ljubljani 2013. godine.

Adekvatan otpor Turci su večeras uspeli da pruže tokom prve četvrtine ali su u timu imali samo jednog raspoloženog igrača što nije bilo dovoljno da se do kraja parira aktuelnom šampionu Evrope.

Domaćin šampionata prelomio je utakmicu sredinom treće deonice, nakon tehničke greške koju je zaradio selektor reprezentacije Turske Ergin Ataman. Nakon što su se "odlepili" na +14 Francuzi su nastavili da povećavaju razliku pa su na kraju slavili sa 23 poena prednosti.

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bio je Nando De Kolo sa 15 poena, sedam skokova i isto toliko asistencija, a sjajnu partiju prikazao je i bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj koji je meć završio sa 12 poena i 9 skokova.

Ersan Iljasova bio je jedina svetla tačka u selekciji Turske. Iljasova je utakmicu završio sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 10 skokova.

Za reprezentaciju Turske šampionat je završen, dok će Francuska u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Letonije.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Francuska preko Turske do četvrtfinala EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2015

Košarkaška reprezentacija Francuske plasirala se večeras u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u Lilu u osmini finala savladala Tursku sa 76:53 (17:18, 19:8, 23:14, 17:13)...Francusku je do trijumfa predvodio Nando De Kolo sa 15 poena, dok su Žofri Lovernj i Evan Furnije dodali po 12...U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.