Dabović: Da budemo najbolje na EP

Izvor: B92, 04.Maj.2015, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dabović: Da budemo najbolje na EP

Košarkaška reprezentativka Srbije Ana Dabović rekla je da tim vredno radi na pripremama kako bi spremno dočekao Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji.

Reprezentacija se okupila pre sedam dana, a zbog klupskih obaveza ekipi će se naknadno priključiti Jelena Milovanović, Tijana Ajduković, Sara Krnjić i Jelena Maksimović.

"Svi uslovi za dobre pripreme su idealni. Zdravlje nas služi, što je možda i najvažnije. Lepo se družimo, a kvalitetnim radom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na treninzima uigravamo naše redove. Verujem da ćemo do prvenstva dostići onaj naš prepoznatljiv nivo i da ćemo biti najbolje kada je to najpotrebnije", rekla je Dabović za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Prve proveru izabranice Marine Maljković imaće u sredu i petak kada će odigrati prijateljske utakmice zatvorenog tipa sa selekcijom Crne Gore.

"Svake pripreme su dobre, jer nam koriste da se uigramo, steknemo snagu i sigurnost i napravimo dobru timsku hemiju. Pripreme reprezentacije iz godine u godinu su sve bolje. Lakše podnosimo najveće napore, jer se bolje poznajemo. Od prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva dosta igračica je ponovo tu. Mlade snage su se odlično uklopile. Imamo sjajnu atmosferu, što je u ovom trenutku veoma bitno", dodala je mladja od sestara Dabović.

Srbija će na EP igrati u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom. Prvenstvo Evrope održaće se od 11. do 28. juna u Madjarskoj i Rumuniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.