Izvor: HotSport.rs, 29.Maj.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIĆ: Prvi cilj – plasman u Rio, a posle je sve moguće

Selektor mlade reprezentacije Srbije Mladen Dodić rekao je danas da je prvi cilj nacionalnog tima plasman u polufinale Evropskog prvenstva i viza za Olimpijske igre, a potom osvajanje trofeja.

Fudbaleri Srbije do 21 godine u ponedeljak počinju pripreme za EP u Češkoj, gde će >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << igrati u grupi sa Nemačkom, Danskom i domaćinom.
- Samim plasmanom na šampionat u Češkoj nećemo se zadovoljiti, sve reprezentacije imaju ambicije da postanu prvaci Evrope, pa tako i mi. Prvi stepenik je da damo maksimum i plasiramo se u Rio – rekao je Dodić na konferenciji za medije u prostorijama FSS na Terazijama.
On je obrazložio da Matija Nastasić i Lazar Marković nisu dobili dozvolu Šalkea, odnosno Liverpula, dok je Aleksandar Mitrović želi da zaleči povredu.
- Svi su izrazili želju i motiv da igraju. Nismo našli kompromis sa Šalkeom i Liverpulom, dok Mitrović dugo vuče povredu zgloba. Insistirao je da bude u Češkoj, ali želim najspremnije igrače. Stepen povrede nije dozvoljavao napor, iako je bio motivisan.
Dodić je prokomentarisao rivale u grupi na prvenstvu Evrope.
- Možda je druga grupa atraktivnija, ali Nemačka je izuzetno jaka i želi trofej. Oni su favoriti, ali ova generacija je pokazala da zna da igra sa najjačima. Podatak da smo izbacili do tada nedodirljivu Španiju govori da imamo veliki kvalitet. Danci su nezgodni, dok će Češka imati pomoć sa tribina. Svaki bod i gol su bitni.
Dodić je dodao da će se ekipi zbog obaveza u A selekciji naknadno priključiti Filip Kostić i Filip Đuričić, dok napadač Vitesea Uroš Đurđević želi da se spremi za novu sezonu.
- Đurđević je bio na spisku, ali je istakao da nije psihički nije spreman pošto nije imao minutažu, a misli da će u reprezentaciji biti u drugom planu. Hoće što bolje da se spremi za novu sezonu u Viteseu kako bi se izborio za prvu postavu.
Srbija će deo priprema obaviti u Bijeljini u etno selu Stanišić, a do polaska u Češku 14. juna boraviće pet dana u Staroj Pazovi.
The post DODIĆ: Prvi cilj – plasman u Rio, a posle je sve moguće appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.