Ćurčić preuzeo orlove: Nema mesta sujeti, uskoro odluka o Vidiću

Izvor: Prva.rs, 26.Nov.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćurčić preuzeo "orlove": Nema mesta sujeti, uskoro odluka o Vidiću

 

"Suvišno je govoriti o kvalitetima Nemanje Vidića. Pred nama su razgovori, pa ćemo videti u kom smeru će to ići", rekao je Ćurčić na ovu temu, a dotakao se nje i kada je govorio o ambicijama sa kojima je preuzeo našu reprezentaciju koja je u priličnim rezultatskim problemima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
"Da ne verujem u dobar rezultat ne bih se prihvatio ovog posla. Nije trenutak za davanje obećanja, pred nama je pet utakmica baraža, pet izazova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Imamo kvalitetnu ekipu, igrače sa jakim karakterom, a prvi zadatak je da napravimo tim koji će biti u službi reprezentacije. Moramo da napravimo kolektiv od 23 igrača, sujeti nije mesto u reprezentaciji. Ne trebaju nam igrači koji će da brinu da li će igrati minut ili pet minuta. Obavićemo razgovore u narednih mesec dana sa svim fudbalerima, tada ćemo imati i jasniju sliku da li će biti pozivani Vidić, Subotić, Ljajić... Cilj mora da bude zajednički i samo tako igrači mogu da uđu u tim", istakao je Ćurčić.
On je istakao da je osnovni cilj - da "orlovi" budu tako formirani da mogu da se nose sa bilo kojim evropskim rivalom.
"Osnovni cilj je da se napravi ekipa koja može da se suprotstavi svakom u Evropi. Naša trenutna bodovna situacija (u kvalifikacijama za EURO2016) jeste teška, ne i bezizlazna. Smatram da nam je jedna pobeda potrebna da vratimo veru javnosti u nas. Petnaest bodova je u opticaju, a naša naredna dva gostovanja će odrediti dalji put u kvalifikacijama. Dok postoji šansa, treba verovati", rekao je novi selektor "orlova".
Ćurčić će od igrača tražiti pre svega odgovornost prema državnom timu i borbenost na terenu, ako je taj igrač odabran da bude na igralištu bilo kao starter ili kao rezerva.
"Hoću da navijači prepoznaju veliku želju i borbenost. Nedostatak toga ne može da se sakrije. Rezultat nekada dođe, nekada ne, ali moramo uvek biti na nivou. U narednom periodu prvo ćemo razgovarati sa kapitenom i zamenikom kapitena, a onda i sa svima ostalima. Rano je još govoriti o spisku, ispratićemo sve igrače, od njihove forme i minutaže zavisi ko će biti pozvan u martu. Kod nas igraju fudbaleri koji su članovi velikih klubova, gde je profesionalizam na visokom nivou, i oni to sada treba da donesu u reprezentaciju. Osim toga, nekih velikih promena u pravilima neće biti. Moramo imati sliku pre okupljanja koja 23 igrača neće biti nezadovoljni ako budu na klupi", rekao je Radovan Ćurčić.
Na tabeli I grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Srbija deli pretposlednje i poslednje mesto sa Jermenijom, koja je takođe osvojila bod iz tri nastupa. Vode Danci sa sedam bodova (uz meč više), a slede Portugal sa šest i Albanija sa četiri. Na EURO2016 direktno idu po dve najbolje ekipe iz svake grupe, kao i najuspešnija trećeplasirana, dok sve ostale trećeplasirane selekcije idu u baraž.
Srbiji su još preostali mečevi u Portugalu 29. marta, u Danskoj 13. juna, kao domaćin će igrati protiv Jermenije 4. septembra, potom će 8. oktobra gostovati Albaniji, a tri dana kasnije ugostiti Portugalce.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.