Bravo, devojke! Srbija pobedom započela Evropsko prvenstvo! (foto)

Izvor: Sportske.net, 04.Dec.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo, devojke! Srbija pobedom započela Evropsko prvenstvo! (foto)

Ženska rukometna reprezentacija Srbije uspešno je startovala danas na Evropskom prvenstvu!

U prvom kolu Grupe A Evropskog prvenstva u Švedskoj, reprezentativke Srbije danas su savladale selekciju Slovenije rezultatom 36:34!

Izabranice Dragice Đurić imale su u najvećem delu meča rezultatsku prednost, pogotovo tokom prvog poluvremena, koje su Srpkinje rešile u svoju korist rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 17:16.

Ali, kraje prvog i početkom drugog dela igre, selekcija Slovenije je polako preuzimala kontrolu dešavanja na terenu i serijom 3:0 povela sa dva gola razlike na početku drugog poluvremena.

Ipak, naš tim se brzo vratio u svoj ritam, i prednost Slovenki je anulirana.

Ali, Srbija nije uspevala da stekne prednost ubedljiviju od dva gola razlike, pa se ušlo u neizvesnu i uzbudljivu završnicu.

Na tri minuta pre kraja, naš tim je poveo sa 35:33, posle čega su Slovenke iznudile sedmerac, ali ga nisu iskoristile i to je bio i ključni trenutak za ishod ovog meča.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Sanja Radosavljević sa osam golova, a Liščević, Pop Lazić i Krpež Šlezak su postigle po šest.

U drugom kolu Srbija se sastaje u utorak od 18:30h protiv Španije.

S obzirom da prve tri selekcije iz grupe idu u drugu fazu takmičenja, za očekivati je da je naša reprezentacija ovom pobedom maltene i ostvarila taj cilj, s obzirom da će Slovenija morati da napravi veliko iznenađenje u mečevima sa Švedskom i Španijom, kako bi zakomplikovala ovu u grupi.

Foto: Screenshot/swe2016.ehf-euro.com

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.