Četiri zlata za Srbiju, rekord Španovićeve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2017, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri zlata za Srbiju, rekord Španovićeve

Srpski atletičari predvođeni Ivanom Španović osvojili su danas četiri zlatne medalje na prvenstvu Balkana u KOMBANK areni koje je bilo generalna proba za šampionat Evrope sledećeg vikenda.

Srbija je ukupno osvojila devet medalja i samo je Grčka uspešnija sa 11 medalja.

Španovićeva je pobedila skokom 6,96 što je njen rekord u dvorani, za četiri centimetra bolji od dosadašnjeg rezultata i rekord šampionata.

Zlato su još osvojili Amela Terzić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na 1.500 metara, Elzan Bibić na 3.000 i Tamara Salaški na 400 metara.

Asmir Kolašinac je iz predostrožnosti odustao u bacanju kugle, Dušan Makević uzeo je bronzu na 3.000 metara, kao i Nikola Bursać na 1.500 metara i Milica Emini na 60 metara prepone.

Srebro je uzela ženska štafeta Srbije 4X400, a bronzu muška štafeta.

BG: Počelo Balkansko prvenstvo u atletici

Atletsko prvenstvo Balkana, na kome će učestvovati 300 takmičara, otvoreno je danas u Beogradskoj areni.

Takmičenje su otvorili predsednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, saopštio je danas Atletski savez Srbije.

"Ovo je istorijsko izdanje prvenstva Balkana u dvorani. Prvi put će biti održano u Beogradu, u fantastičnoj Beogradskoj areni. Ovo je izvanredan objekat koji pruža odlične uslove za atletiku. Ujedno, prvi put u Beogradu će se održati i Evropsko prvenstvo u dvorani i siguran sam da će biti najbolji događaj ikada do sada. Želim sreću svim učesnicima i da postignu bolje rezultate nego što su planirali", rekao je Karamarinov.

Balkanijada će poslužiti kao test takmičenje za predstojeće Evropsko dvoransko prvensto, koje će se od 3. do 5. marta održati u Areni.

"Dobrodošli u Beograd, osećajte se kao kod svoje kuće. Atletika je sport koji je doneo puno radosti u prethodnih nekoliko decenija, a sada je došao trenutak da se i mi atletici odužimo na pravi način. Želim svim sportistima puno sreće i pozivam sve Beograđane da dođu i bodre atletičare", rekao je predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

"Poslednjih pet godina Beograd je zajedno s vladom Srbije i Atletskim savezom učinio mnogo kako bismo stvorili dobre uslove za razvoj atletike u našoj zemlji. Iako nismo najbogatija i najveća zemlja, na ovaj način ćemo postaviti nove standarde kada su u pitanju velika atletska takmičenja. Ovako stvaramo bolje uslove za naše takmičare ali i nove nade", dodao je Nikodijević.

Sav prihod od prodaje karata sa današnjeg prvenstva ide u humanitarne svrhe, kao pomoć dečjem odeljenju na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

(VIDEO) PLES SEKSI GRKINJE ZAPALIO BEOGRAD: Paraskevi posle svakog skoka guzom radi OVO

Izvor: Kurir, 25.Feb.2017

...Balkanijada će poslužiti kao test takmičenje za predstojeće Evropsko dvoransko prvensto, koje će se od 3 do 5 marta održati u Areni..Prva disciplina koja je održana bila je troskok za žene, a u njoj je trijumfovala Grkinja Paraskevi Papahristu (27)..Atraktivna Grkinja je posle svakog skoka...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.