Aksentijević: Dogodilo se čudo, hoćemo još jedno!

Izvor: Sportske.net, 09.Feb.2016, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aksentijević: ''Dogodilo se čudo, hoćemo još jedno!''

Jedan od junaka trijumfa reprezentacije Srbije nad Ukrajinom veruje da polufinale nije krajnji domet ove selekcije.

Golman reprezentacije Srbije u futsalu Miodrag Aksentijević rekao je da njegova ekipa "živi za još jedno čudo" i da je sada cilj medalja na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

"Pričali smo uoči prvenstva o nekom našem snu koji bi mogao da se ostvari. Stvarno nije fraza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << san se ostvario. Ovo sada je java i videćemo šta možemo da uradimo na toj javi. Svi vidite kakva smo mi ekipa, pobedjujemo bolje od sebe.

Bili smo u podređenom položaju, ali trudimo se, dajemo sve od sebe i Bog nas je nagradio. Ovo nije 100 odsto naših mogućnosti, ovo je 120 ili 150 odsto. Normalno, cilj je sada medalja. I nemojte nas kuditi ako ne uspemo jer je ova Srbija već mnogo napravila. Ovaj uspeh odzvanja u celom futsal svetu"
, rekao je Aksentijević za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija je plasman u polufinale Evropskog prvenstva izborila golom u poslednjoj sekundi utakmice protiv Ukrajine.

"Desilo se čudo u poslednjoj sekundi, ali gubio sam i ja utakmice na ovakav način. U prošloj sezoni mi se desilo dva puta da izgubimo u poslednjoj sekundi i stotinki. Pitao sam se zašto mi Bog ovo radi. Sada je stigao odgovor i vratio nam je na najbolji mogući način. Pred našim navijačima, u ovom fantastičnom ambijentu", kazao je Aksentijević.

Naredni protivnik njegove ekipe biće pobednik duela izmedju Rusije i Azerbejdžana, koji će se igrati danas od 18.30.

Aksentijević je naveo da misli da će njegov tim igrati protiv Rusije.

"Verovatno idemo na Ruse. Znamo ko su i šta su oni, ali ljudi, možda još nije kraj čudima. Živimo za još jedno", istakao je srpski golman.

On je naveo da je podrška publike u Areni bila "sjajna", ali da može da bude još bolja.

"Znamo i mi da slavimo kad damo gol, ali potrebno nam je da nas nosite kada nam je teško. Zato sam i protestovao onako kod sudije. Znao sam da ću dobiti žuti karton, ali pokušao sam da dignem publiku na noge. Ljudi iz UEFA su preponosni na ambijent i to što će ova publika biti do kraja u Areni", istakao je golman srpskog nacionalnog tima.

Srbija će svoju polufinalnu utakmicu igrati u četvrtak.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.