Advokat: Nikada više neću voditi klub

Izvor: Blic, 06.Okt.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Nikada više neću voditi klub

Holandski trener Dik Advokat, koji je tokom vikenda napustio Sanderlend, izjavio je da više nikada neće raditi u nekom klubu, već da želi da predvodi neku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu.

Posle prvih osam kola u Premijer ligi Sanderlend je bez pobede, osvojio je tri boda, pa je Advokat posle remija sa Vest Hemom (2:2) napustio klub.

"Ako radite u klubu kakav je Sanderlend, klub koji ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << manje novca za trošenje od drugih, ovo što se dogodilo je neizbežno... I ja nemam apetit za to. Nikada nisam imao običaj da napustim posao, ali posle osam utakmica i samo tri boda, mislim da nisam pravi čovek za taj tim. Nikada nisam bio u ovakvoj situaciji i zaista ne vidim drugo rešenje. Nisam tražio nikakav novac, niti sam ga dobio", rekao je Advokat za holandsku televiziju NOS i objasnio da želi da se posveti samo reprezentacijama.

"Takođe, 100 odsto sam siguran da više nikada neću trenirati neki klub. Ali, bilo bi lepo ako bih mogao da predvodim neku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu", dodao je holandski stručnjak.

Advokat je u martu preuzeo Sanderlend kada je otpušten Gus Pojet i trebalo je da napusti klub na kraju sezone, ali je ostao kada je ekipa uspela da izbori opstanak u Premijer ligi.

"Uopšte ne žalim što sam produžio ugovor. Oduvek sam želeo da radim u Premijer ligi. Radio sam u Škotskoj, ali engleska liga je superiornija", dodao je bivši trener Rendžersa.

On je tokom karijere predvodio reprezentacije Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije, Rusije i Srbije. Takođe, bio je i trener AZ Alkmara, PSV Ajndhovena, Borusije iz Menhengladbaha i Zenita iz Sankt Peterburga.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.