Zvanično: Uvaljuju nam lošije proizvode nego na zapadu

Izvor: Domino Magazin, 03.Avg.2015, 05:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično: Uvaljuju nam lošije proizvode nego na zapadu


Ali neće moći još dugo


Da li i vi mislite da su proizvodi koji se kod nas nalaze u prodavnicama lošiji od istih takvih na zapadu? Pa niste jedini. I u pravu ste.

Ali ne još dugo.

U Evropskom parlamentu pokrenuta je inicijativa da se stane na put prodaji iste robne marke različitog kvaliteta u starim i novim članicama EU.

Predloženo je da se ta praksa proglasi prevarom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << a udruženja potrošača navode da roba lošijeg kvaliteta stiže uglavnom iz Rumunije, Bugarske, Mađarske i Poljske.

Upoređene su namirnice u prodavnicama u Nemačkoj, Austriji, Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj i utvrđeno je da su proizvodi lošijeg kvaliteta namenjeni novim članicama EU.

Dakle prevara.

Sad još samo da se nadamo da će EU usvojiti novo pravilo i da će Srbija uskoro postati članica Unije.

Nastavak na Domino Magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.