Završen skrining za 22 od 35

Izvor: B92, 21.Nov.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Završen skrining za 22 od 35"

Narodna poslanica SPS Dijana Vukomanović izjavila je da je bilateralni i eksplanatorni skrining završen za 22 od 35 poglavlja za pregovore Srbije sa EU.

Vukomanovićeva, koja je zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove, razgovarala je danas sa delegacijom Parlamenta i Senata Rumunije, koju je obavestila o napretku Srbije u procesu pregovora sa EU, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Ona je zahvalila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na principijelnoj podršci i odluci Rumunije da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Predsednik Odbora za spoljne poslove parlamenta Rumunije Petru Filip istakao je da Rumunija bezuslovno podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji, i ponovio da njegova država ne podržva samoopredeljenje na etničkoj osnovi.

Sa delegacijom Rumunije razgovarali su i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Rumunijom, potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković i predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.