Zabrinutost zbog usporavanje ekonomije u EU

Izvor: VOA, 10.Okt.2014, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrinutost zbog usporavanje ekonomije u EU

Vodeći finansijski zvaničnici Grupe 20 najrazvijenijih zemalja, sastali su se danas u Vašingtonu uoči polugodišnjeg zasedanja Medjunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

Očekuje se da će finansijski lideri, uznemireni izveštajima o usporenom ekonomskom rastu zemalja evrozone izvršiti pritisak na evropske kolege da preduzmu energične mere kako bi sprečili recesiju i deflaciju.

Medjunarodni monetarni fond, koji je nedavno po treći put revidirao naniže svoju prognozu >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << globalnog rasta, naglasio je da su ekonomske slabosti Evrope poseban izvor zabrinutosti.

Akcije na berzama širom sveta pale su danas na najniži nivo u proteklih 6 meseci, dok su cene nafte najniže od 2010. Glavni indeksi na njujorškoj berzi, koji su juče izgubili 2 odsto vrednosti, danas su u proseku zabeležili nešto manje gubitke.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.