Vučić danas o demaršu EU

Izvor: 24sata, 22.Avg.2014, 01:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić danas o demaršu EU

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održaće danas konferenciju za novinare povodom demarša Evropske unije. Reč je o zahtevu EU da Srbija kao zemlja kandidat za EU ne iskoristi ruske uzvratne sankcije EU da bi preuzela mesto evropskim izvoznicima hrane na ruskom tržištu.

SANKCIJE - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da će Srbija “pažljivo razmotriti” zahtev EU da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << podstiče izvoz u Rusiju, i na taj način iskoristi sankcije koje je Zapad uveo toj državi.

“Srbija nije uvodila bilo kakve posebne mere kojima bi podsticala takve aktivnosti”, rekao je Dačić za RTS i naglasio da će Vlada Srbije o tom pitanju zauzeti stav.

Rusija je 7. avgusta, kao kontrameru na sankcije EU i SAD, zabranila uvoz agrarnih proizvoda iz članica Unije, SAD i još nekih zemalja, koje su joj uvele sankcije, povodom krize u Ukrajini.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.