Vučić: Ne balansiramo ambicije prema EU i veze s Rusijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2014, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne balansiramo ambicije prema EU i veze s Rusijom

Srbija ne pokušava da balansira svoje ambicije prema Evropskoj uniji i svoje bliske veze sa Rusijom, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za magazin "Biznis nju Jurop" (Business New Europe).

On je, kako se navodi u tekstu, dao snažan nagoveštaj da Srbija neće ići dalje sa izgradnjom kontroverznog gasovoda "Južni tok", kako ga definiše magazin, dok se to pitanje ne reši između >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << EU i Rusije.

"(Južni tok) je između EU i Rusije - ako se oni oko toga usaglase, mi ćemo ga imati, omogućićemo taj projekat. Ako ne postignu dogovor, mi nećemo nikome naneti štetu, pogotovu ne našim evropskim prijateljima. Napravili smo dobar ugovor sa Rusijom, ali nismo počeli sa izgradnjom", rekao je Vučić za BNE.

"Mi ne balansiramo", naglasio je on i dodao: "Kao što sam rekao i pred Vladimirom Putinom - ne zato što sam ovde (u Britaniji), naš strateški cilj jeste naš put ka EU. I nikoga ne lažem, svi političari širom sveta to znaju".

On je u intervjuu izrazio nadu da će Srbija moći da se pridruži EU 2020, možda 2022, "ako uradimo domaći zadatak".

"To ne zavisi od nas, ali moramo da učinimo sve (što možemo), ne zato da bi se EU smilovala na nas, već da bismo bili ponosan narod iz jedne ponosne zemlje koja će ući u EU, i zbog toga sprovodimo ove reforme", poručio je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.