Vučić, Jeremić... Svi za EU, a EU se raspada na naše oči

Izvor: B92, 11.Dec.2016, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić, Jeremić... Svi za EU, a EU se raspada na naše oči"

Beograd -- Lider Dveri Boško Obradović kaže da ne vidi smisao da svi kandidati budu zastupnici iste politike "pogubnog" ulaska Srbije u Evropsku uniju.

Kako navodi, zbog toga će on biti kandidat na predsedničkim izborima.

Obradović je u nedeljnom izdanju lista “Blic” rekao da nema nikakve razlike između Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, Vuka Jeremića ili Saše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jankovića, kao mogućih predsedničkih kandidata.

Imajući to u vidu, Dveri smatraju da je potrebno da na predsedničkim izborima imaju kandidata koji nudi drugačiju politiku.

"Mi u Evropsku uniju putujemo 16 godina i takav put je izgubio svaki smisao. Ako za ovih 16 godina nismo postali član, nećemo ni za idućih 16. Unija se raspada na naše oči", rekao je Obradović i dodao da je politika evrointegracija "prevaziđena".

Govoreći o mogućim parlamentarnim izborima, Obradović je rekao da je to dokaz da se aktuelni premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najbolje oseća u svetu političkog marketinga i izbornih kampanja, i da "ne ume da vlada" i "beži u nove izbore" kad god se suoči sa problemima u vođenju državnih poslova.

"Tokom ove godine Skupština praktično nije radila sedam ili osam meseci i Vučić je vladao sam, bez kontrolne i nadzorne uloge Narodne skupštine i imam utisak da mu se to osladilo. On bi i u idućoj godini da ponovi nešto slično", rekao je Obradović.

Lider Dveri kazao je da bi tom pokretu novi parlamentarni izbori "išli u korist", jer bi na njima osvojili veći broj glasova i poslanika, dok će po njegovoj oceni "SNS-u pasti podrška u biračkom telu".
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.