Vučić: EU da nam kaže precizan rok za članstvo

Izvor: Mondo, 12.Jul.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: EU da nam kaže precizan rok za članstvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je za Srbiju neophodno da od EU dobije "precizan vremenski okvir" za članstvo u Uniji.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"To je za nas ključno pitanje. Ne želimo više da slušamo obećanja i odugovlačenja. Želimo da znamo da je Evropa zaista zainteresovana za nas i u kojem roku", rekao je Vučić u intervjuu italijanskoj agenciji Ansa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Vučić je rekao da je današnji Samit o Zapadnom Balkanu u Trstu "veoma važan jer ćemo prvi put imati konkretnu aktivnost sa opipljivim rezultatima".

On je rekao da su za Srbiju posebno važni infrastrukturni projekti, počev od autoputa Niš-Priština.

"To je ključan projekat, koji ima politički, a ne samo ekonomski značaj za odnose Srba i Albanaca... Kada se grade autoputevi, nema se vremena da se gleda u prošlost", kazao je Vučić.

On je rekao da je za Srbiju u prvom planu Samita u Trstu stvaranje regionalne transportne zajednice i uspostavljanju regionalne ekonomske zone, a jedan od projekata o kojem će se razgovarati je i realizacija autoputa Beograd-Sarajevo.

"Kad budemo imali više puteva, autoputeva i odnosi među našim narodima sigurno će biti bolji", rekao je on.

MILIJARDE iz Evrope stižu u Srbiju

Vučić je rekao da su ekonomski razvoj i bolji uslovi života najbolji način da se smanje tenzije na Zapadnom Balkanu.

"Kad građani vide konkretne rezultate, nove ulice, puteve, mostove, ne misle na prošlost. Mnogi na Balkanu misle da brojna pitanja nisu rešena, a kada pitanja nisu rešena, raste prostor za populizme, nacionalizme i druge aktivnosti koje nas okreću ka prošlosti, umesto ka budućnosti", naveo je Vučić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.