Vladajuća koalicija u RS: Sankcije predsedniku RS neprihvatljive, očekujemo da ih EU neće podržati

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladajuća koalicija u RS: Sankcije predsedniku RS neprihvatljive, očekujemo da ih EU neće podržati

Vladajuća koalicija u RS smatra da su američke sankcije Miloradu Dodiku, predsedniku RS, neprihvatljive i da će negativno da utiču na BiH.

Predsednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić je izjavio da očekuje da se EU neće pridružiti sankcijama SAD.

Đokić je izjavio da su ovo i sankcije protiv RS, čiji je Dodik predsednik.

Predsednik SP je rekao da su na sastanku razmatrali i ekonomske procese u RS i da će koalicija podržati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reforme u javnim preduzećima, pre svih započeti proces restrukturisanja "Željeznica RS".

Na sastanku se razgovaralo i o nalaženju novih izvora finansiranja za budžet RS, ali Đokić u obraćanju novinarima nije komentarisao ovu temu.

Đokić se osvrnuo i nove pozive na saslušanje u Tužilaštvo BiH u vezi sa Referendumom o Danu RS i naglasio da ne postoji odgovornost Mladena Ivanića, Željke Cvijanović kao ni Mirka Šarovića u ovom slučaju.

- Ne vidimo da postoji odgovornost tih ljudi. RS je donela Zakon o Danu RS i smatramo da je RS na taj način ispoštovala odluku Ustavnog suda BiH - istakao je Đokić.

Đokić je rekao da podržava stav Dodika da budu smenjeni svi direktori koji negativno posluju, ali je naglasio da treba sačekati završne račune za 2016.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.