Ako Bregzit bude loše sproveden, EU propada

Izvor: B92, 28.Avg.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako Bregzit bude loše sproveden, EU propada"

Berlin -- Ukoliko Bregzit bude loše sproveden, a druge zemlje počnu da slede primer Velike Britanije, Evropa će završiti u kanalizaciji.

To je izjavio nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel.

"Bregzit je loš, ali neće naškoditi ekonomiji koliko neki neki strahuju - već je više psihološki i veliki politički problem", rekao je Gabrijel na konferenciji za novinare, navodeći da "svet sada gleda Evropu kao nestabilan kontinent", prenosi Rojters.

"Ako sprovedemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bregzit na pogrešan način, naćićemo se u velikoj nevolji", rekao je on.

Nemački vicekancelar je dodao da je neophodno već sada obezbediti da Britanija prilikom izlaska iz EU ne zadrži prednosti članstva, kako je drugi ne bi pratili, već da mora da preuzme i svoje odgovornosti zbog napuštanja Unije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gabrijel: Ako bude loše sproveden Bregzit, EU propada

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2016

Ukoliko Bregzit bude loše sproveden, a druge zemlje počnu da slede primer Velike Britanije, Evropa će završiti u kanalizaciji, izjavio je danas nemački vicekancelar ministar privrede Zigmar Gabrijel..."Bregzit je loš, ali neće naškoditi ekonomiji koliko neki neki strahuju - već je više psihološki...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.