Veliki propusti u obezbjeđenju

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2014, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki propusti u obezbjeđenju

BRISEL - Istragom EU otkriveni su veliki bezbjednosni propusti na najvećem njemačkom aerodromu u Frankfurtu, čime je omogućeno švercovanje naoružanja i drugih predmeta, piše njemački list "Bild am zontag".

Prema navodima lista, propusti su otkriveni tajnom istragom, koju je naručila EU, i uglavnom su načinjeni zbog nedovoljno obučenog osoblja.

Istražioci su, pri svakom drugom pokušaju, uspjeli da pored obezbjeđenja prošvercuju oružje ili opasne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << supstance.

Portparol policije Kristijan Altenhofent rekao je da su hitne mjere uvedene kako bi se osigurala bezbjednost putnika.

"Bild" piše da je najveći problem predstavljao slabo obučeno osoblje iz firme, koja je angažovana radi obezbjeđenja aerodroma.

U izvještaju EU ističe se da osoblje nije bilo u stanju da tačno procijeni rendgenske snimke tokom pregleda prtljaga.

"Ozbiljno shvatamo rezultate izvještaja. Trenutno, više od 2.500 članova osoblja prolazi kroz ponovnu obuku tako da sumnjivi predmeti više ne mogu proći kroz provjeru", izjavio je portparol aerodroma Kristofer Holšijer.

Evropska komisija nije željela da komentariše rezultat izvještaja ali je navedeno, da, u slučaju da se propusti ponove, postoji mogućnost da se aerodrom u Frankfurtu deklasifikuje kao "ne-Šengengski" a to bi značilo da bi putnici, koji prolaze morali da se suoče sa dodatnim bezbjednosnim provjerama po dolasku u tu vazdušnu luku.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Propusti u bezbednosti aerodroma

Izvor: B92, 22.Dec.2014, 00:03

Istraga koju je naložila EU, utvrdila je da postoje ozbiljni propusti u bezbednosti aerodroma u Frankfurtu, gde je oružje preneto tokom provere putnika..."Loše obučeno osoblje glavni je razlog tih grešaka", navodi se u istrazi sprovedenoj u tajnosti, piše nedeljnik Bild am Zontag...List je naveo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.