Već nam nedostajete. Hvala vam i doviđenja: Poslednja poruka EU Britancima (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Mar.2017, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Već nam nedostajete. Hvala vam i doviđenja: Poslednja poruka EU Britancima (FOTO)

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas, nakon što je iz Londona primio zvanično obaveštenje o početku Bregzita, da Evropska unija nije srećna zbog izlaska Velike Britanije iz bloka.

Bivši poljski premijer je kazao da nema šta mnogo da doda na to.

- Već nam nedostajete. Hvala vam i doviđenja - poručio je Tusk Britancima.

Tusk je rekao da nema razloga pretvarati se da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ovo srećan dan ni u Briselu ni u Londonu.

- Posle svega većina Evropljana, uključujući gotovo polovinu britanskih glasača, želelo je da ostanemo zajedno. Lično se neću pretvarati da sam srećan danas - poručio je Tusk u svom odgovoru na pismo kojim je Velika Britanija danas zvanično pokrenula proces izlaska iz članstva u EU.

Predsednik Evropskog saveta, međutim, kaže da vidi i pozitivnu stranu Bregzita.

What can I add to this? We already miss you.https://t.co/iI0FvpKmoz pic.twitter.com/VnaDr1YLXN

— Donald Tusk (@eucopresident) March 29, 2017

- Bregzit je zajednicu od 27 država načinio odlučnijom i više ujedinjenom nego ranije. Potpuno sam sigiran u to naročito posle Rimske dekaracije. Danas mogu reći da ćemo ostati odlčni i ujedinjeni i u budućnosti i tokom teških pregovora koji nam predstoje.

Tusk kaže da i on i Evropska komisija imaju mandat da zaštite interese 27-ce.

Foto: Tanjug / AP

- Ovde ni jedna strana nema šta da dobije. U osnovo ovo je kontrola štete. Naš cilj je jasan da minimalizujemo cenu koju će da plate EU građani, poslovi i zemlje članice. Učinićemo sve što možemo i imao sva sredstav da ostvarimo ova cilj - poručio je Tuska.

On je ponovio da se ništa neće promeniti i da sve dok i zvanično ne napusti EU , evropski zakoni će nastaviti da se primenjuju u i na Veliku Britaniju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Tusk poručio Britancima: Hvala vam i doviđenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2017

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas, nakon što je iz Londona primio zvanično obaveštenje o početku Bregzita, da Evropska unija nije srećna zbog izlaska Velike Britanije iz bloka...Bivši poljski premijer je kazao da nema šta mnogo da doda na to..."Već nam nedostajete. Hvala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.