Izvor: Blic, 19.Maj.2017, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varšava neće primati tražioce azila

Poljska je juče potvrdila svoj stav da ne namerava da prima tražioce azile u okviru programa raseljavanja, iako je EU zapretila pravnim merama.

- Stav Poljske je dosledan i jasan - mi se protivimo raseljavanju migranata - rekao je poljski ministar pravde Marijuš Blaščak na konferenciji za novinare u Briselu nakon sastanka ministara unutrašnjih poslova i pravosuđa EU.

On je dodao da taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mehanizam ne samo da ne rješava problem migranata, već ga pogoršava.

- Ovaj plan ohrabruje i podstiče migrante da u još većem broju dolaze iz Afrike i Azije, a što je, takođe, veliki izvor prihoda za krijumčare i trgovce ljudima - rekao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.