Uvedene nove sankcije, primena odložena

Izvor: VOA, 08.Sep.2014, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvedene nove sankcije, primena odložena

Sankcije  koje su večeras usvojili stalni predstavnici evropskih članica su dogovorene u skladu sa odlukom evropskog samita posljednjeg dana jula, sa namjerom da se Rusija navede da promjeni politiku i ulogu kakvu ima u ukrajinskoj krizi- destabilizaciju zemlje, naročito njenog istočnog dijela, omogućavanje protoka boraca, opreme i fondova  proruskim separatistima.

Iako je ranije najavljeno da će sankcije, koje znače širu crnu listu Putinovih saradnika, veća ograničenja ruskim >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << državnim kompanijama i dublje restrikcije u izvozu vojne tehnologije Rusiji, stupiti na snagu već sutra, pošto budu objavljene u Službenom listu EU, odlučeno je da se njihovo stupanje na snagu odloži " za nekoliko dana", čime se ostavlja prostor da zaživi primirje i Rusija konkretnim potezima pokaže promjenu politike na terenu a ne, kako mnogi u Briselu strahuju, iskoristi situaciju za pregrupisanje separatista.

U svakom slučaju, ambasadori evropskih članicaće se okupiti za par dana, razmatrajući prilike na terenu i tada će biti poznata i konačna sudbina danas odobrenih sankcija.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.