Izvor: Blic, 28.Avg.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro "stres test" na granicama EU

Agencija EU za kontrolu granica Fronteks dogovorila je sa nekoliko evropskih zemalja sprovođenje "stres testa" kontrole na granicama u EU, piše list "Velt am zontag".

List navodi da je cilj testa provera delovanja u stresnoj, odnosno situaciji povećanog broja migranata.

"Moramo bolje da se pripremimo za krizu", rekao je direktor Fronteksa Fabris Leđeri listu "Velt am zontag".

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dodao da sam scenario testa još nije utvrđen, ali se očekuje da će uključiti zaštitu granica na moru, kopnu i u vazduhu.

Nekoliko evropskih zemalja, uključujući Nemačku, Grčku, Finsku, Sloveniju i Rumuniju, pristalo je da učestvuje u ovom testu.

"Želimo da vidimo koliko su zemlje članice spremne da se nose sa kriznom situacijom na evropski granicama", rekao je Leđeri.

Predlog je usledio nakon povećanog broja migranata koji stiže u Evropu iz pravca Sredozemlja.

Fronteks je ranije saopštio da se broj migranata koji su došli u Italiju povećao na skoro 25.300 u julu, što je 12 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.