UEFA pokrenula istragu protiv Karla Tavekija

Izvor: Blic, 21.Avg.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA pokrenula istragu protiv Karla Tavekija

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu protiv novog predsednika Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Karla Tavekija zbog rasističkih komentara.

Kontroverzni 71-godišnji Karlo Tavekio izabran je 11. avgusta za predsednika FIGC, iako je tokom kampanje sredinom jula uvredio tamnopute igrače.

„U Engleskoj biraju igrače po njihovom profesionalizmu, dok je mali Pogba (Pol Pogba) došao jedući banane, a sad igra jednu od glavnih uloga u Seriji A", rekao je Tavekio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tada prilikom izlaganja svoje kandidature.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) zatražila je od FIGC da pokrene postupak protiv Tavekija, ali je UEFA tu "uskočila" i već pokrenula istragu.

„Lično smo informisali Tavekija o tome kako bi kao predsednik trebalo da se ponaša i da je disciplinski inspektor pokrenuo istragu zbog njegovih rasističkih komentara", navodi se u saopštenju UEFA.

Tavekio se dan pošto je uvredio tamnopute igrače izvinio i rekao da nije rasista, ali je javnost u Italiji bila ogorčena zbog njegove izjave.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.