UEFA kaznila Leh

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2015, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA kaznila Leh

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je poljski klub Leh iz Poznanja utakmicom bez prisustva publike na domaćem terenu zbog rasističkog transparenta na meču protiv Sarajeva, prošlog meseca u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

Poljski prvak moraće da plati i novčanu kaznu od 50.000 evra.

Utakmicu u Sarajevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 14. jula Leh je dobio rezultatom 2:0, a uoči, za vreme i posle meča, došlo je do velikih navijačkih nereda.

U sukobu gostujućih i domaćin navijača povređeno je 27 osoba, uključujući i devet policajaca.

Revanš susret kod kuće Leh je dobio sa 1:0 i plasirao se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali se verovatno tu i oprašta od elitnog takmičenja.

Leh je, naime, prvi meč kod kuće u Poznanju prošle nedelje izgubio od Bazela sa 3:1 i u revanšu u Švajcarskoj predstoji mu praktično "nemoguća misija".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Rizični" navijači koštali Leh

Izvor: B92, 03.Avg.2015

Disciplinska komisija UEFA kaznila je poljski klub Leh iz Poznanja utakmicom bez prisustva publike na domaćem terenu i 50.000 evra...Poljaci su kažnjeni zbog rasističkog transparenta na meču protiv Sarajeva, prošlog meseca u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona...Utakmicu u Sarajevu 14. jula Leh...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.