UEFA: Kurtoa može da brani za Atletiko protiv Čelzija

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Apr.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA: Kurtoa može da brani za Atletiko protiv Čelzija

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da će golmanu Atletiku iz Madrida Tibou Kurtoi biti dozvoljeno da igra protiv Čelzija u polufinalu Lige šampiona.
(FOTO: AP)
Žrebom u Nionu odlučeno je da će u polufinalu Lige šampiona igrati Atletiko Madrid i Čelzi. U drugom polufinalu igraju Real Madrid i Bajern iz Minhena. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Prve utakmice igraju se u Madridu, 22. i 23. aprila, dok su revanši sedam dana kasnije.
Kurtoa je već treću sezonu na pozajmici u Atletiku iz Čelsija, a prilikom potpisivanja ugovora o transferu dogovoreno je da on neće moći da igra protiv matičnog kluba ako Atletiko ne plati određenu sumu novca.
Predsednik Atletika iz Madrida Enrike Serezo je rekao da njegov klub neće moći da plati Čelziju, a španski mediji naveli su da se radi o sumi od najmanje šest miliona evra.
Uefa je u saopštenju navela da želi da očuva integritet takmičenja.
- U pravilima piše da je zabranjeno da neki klub na bilo koji način utiče na to koje bi igrače protivnička ekipa mogla izvesti na teren. Bilo koja takva odredba u privatnom ugovoru između klubova za Uefu je nevažeća i neprimenjiva – navodi se u saopštenju.
- Svaki pokušaj da se sprovede takva odredba je kršenje Disciplinskog pravilnika Uefe i biće sankcionisan – ističe se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko je bolji, Čeh ili Kurtoa?

Izvor: Sportske.net, 11.Apr.2014

Mnoge ljubitelje fudbala obradovala je odluka UEFA da Tibo Kurota može da brani u polufinalu za Atletiko protiv svog matičnog kluba Čelsija, a mi vam predstavljamo uporedan učinak njega i čoveka zbog koga je Belgijanac na pozajmici, Petra Čeha.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.