U septembru u Budimpšeti o izbeglicama

Izvor: Akter, 31.Jul.2015, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U septembru u Budimpšeti o izbeglicama

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da kopnenu rutu preko zemalja Zapadnog Balkana koristi 70 odsto izbeglica i dodala da je Evropska unija već pomaže Srbiju u rešavanju problema migracija

Joksimović je za Radio televiziju Srbije (RTS) rekla da je EU prepoznala "zapadnobalkansu rutu" i da se tim povodom u septembru u Budimpešti organizuje konferencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na najvišem nivou, na kojoj će se iskristalisati jasni mehanizmi finansijske podrške.

Ona je kazala da Srbija već sada iz predpristupnih fondova EU ima oko 2,5 miliona evra za Centar za privat migranta u Preševu, kao i šest miliona evra za lica iz postupka readmisije koja se vraćaju u Srbiju.

Dodala je da je Srbija tražila dodatna sredstva za obezbeđivanje granica i da je EU odobrila oko 2,5 do tri miliona evra za kontrolu granica.

"Srbija se pokazuje kao odgovoran partner EU, ali istovremeno ispunjavamo i sve one humane standarde, zbog nas samih", rekla je Joksimović.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joksimović: U septembru konferencija u Budimpšeti o izbeglicama

Izvor: Blic, 31.Jul.2015

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da kopnenu rutu preko zemalja Zapadnog Balkana koristi 70 odsto izbeglica i dodala da je Evropska unija već pomaže Srbiju u rešavanju problema migracija...Joksimović je za Radio televiziju Srbije (RTS) rekla da je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.