Tusk: Dogovor sa Turskom neće odmah rešiti problem s migrantima

Izvor: Blic, 29.Nov.2015, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Dogovor sa Turskom neće odmah rešiti problem s migrantima

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk upozorio je danas da bilo kakav dogovor koji bude postignut sa Turskom na samitu u Briselu neće preko noći rešiti problem s migrantima.

Govoreći uoči samita Evropske unije i Turske, Tusk je izjavio da je najvažnije pitanje, posle postizanja dogovora sa Ankarom, "odgovornost i obaveza" Unije da zaštiti svoje spoljne granice.

"Ponoviću, bez kontrole na našim spoljnim granicama, Šengen će postati istorija", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Tusk.

Samit EU i Turske posvećen izbegličkoj krizi biće održan danas, a na skupu učestvuje turski premijer Ahmet Davutoglu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Davutoglu: Samit EU i Turske predstavlja novi početak

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2015

Turski premijer Ahmet Davutoglu ocenio je da današnji samit Evropske unije i Turske predstavlja novi početak u odnosima dve strane..."Zajedno ćemo deliti sudbinu našeg kontinenta", izjavio je Davutoglu...Turski premijer je izrazio zahvalnost svim evropskim liderima "zbog novog početka" koji prema...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Milanović: Slovenija će ukloniti ogradu s granice

Izvor: B92, 29.Nov.2015

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je da je uveren da će Slovenija ukloniti ogradu sa zajedničke granice sa Hrvatskom..."Biće uklonjena", rekao je Milanović novinarima u Briselu, a na pitanje kada će se to dogoditi, samo je odgovorio: "Polako"..."Mi uredno šaljemo protestne note. Sada ću...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.