“Turska nema nameru da uvede sankcije Rusiji“

Izvor: Vesti-online.com, 24.Okt.2014, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Turska nema nameru da uvede sankcije Rusiji“

Turske vlasti ne nameravaju da uvode sankcije Rusiji ako to od njih zatraže SAD ili EU, izjavio je ambasador Turske u Rusiji Umit Jardim agenciji RIA "Novosti".

Turska i Rusija imaju specifične odnose, a tako će i ostati

 

"Ne vidim rusko-turske odnose u okvirima tih sankcija protiv Rusije. Rusko-turski odnosi razvijaju se prirodno i oni su posebni na svoj način. Takve odnose ćemo zadržati", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je Jardim.

 

On je dodao da je uvideo, dok je radio u Iranu, da sankcije nisu metoda koja vodi očekivanim rezultatima u politici.

 

"Turska sledi odluke UN. To se tiče ne samo Turske, već svih članica UN", rekao je ambasador.

 

Zapad je uveo nekoliko rundi sankcija Rusiji, uključujući zamrzavanje sredstava i zabranu viza za pojedince i ruske banke, energetske i vojne kompanije.

 

Šef ruske predsedničke administracije Sergej Ivanov rekao je ranije da jedino Savet bezbednosti UN može da uvede "prave sankcije", ocenivši da su neuspešni pokušaji Zapada da izoluje Rusiju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.