Turisti iz Srbije u suzama zbog grčkih carinika

Izvor: juGmedia, 30.Maj.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti iz Srbije u suzama zbog grčkih carinika

NIŠ – Odluka grčkih vlasti da strogo poštuje propise Evropske unije o unosu hrane na njenu teritoriju i dozvoli unos samo vakumiranih namirnica, izazvala je pravi šok među našim turistima.

Vlasnik turističke agencije „Džast travel“ (Just travel) iz Niša Dejan Senćanski kaže za Jugmediu da su srpski turisti koji su ovih dana putovali za Grčku bili neprijatno iznanađeni pojačanom kontrolom na grčkoj granici.

„Carinici otvaraju prtljag i oduzimaju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << svu hranu koja nije vakumirana, poput svežeg mesa, gotovih jela, jaja, mleka i mlečnih proizvoda. Bilo je putnika koji su plakali zbog toga“, ističe Senćanski.

Prema njegovim rečima, interesovanje za letovanje u Grčkoj trenutno je na nivou prošlogodišnjeg, mada je primetno da građani Srbije imaju sve manje para za odmor.

Prosečna cena aranžmana za letovanje tokom juna iznosi oko 100 evra po osobi, a za taj iznos dobija se prevoz do mora i desetodnevni smeštaj u apartmanu. Ista ova usluga u sezoni košta otprilike duplo više.

Zaposleni u turističkoj agenciji „Aero turs“ takođe ističu da je među Nišlijama Grčka i dalje omiljena destinacija, ali naglašavaju da će se stanje sigurno promeniti kada se informacija o unosu hrane pročuje.

Oni dodaju da je nakon poslednjih terorističkih napada u Turskoj potpuno opalo interesovanje za letovanje u ovoj zemlji.

Prema rečima zaposlenih u „Aero tursu“, malo turista raspituje se i za odmor u Crnoj Gori mada su tamošnji hotelijeri ove godine spustili cenu kako bi mogli da se nadmeću sa Grcima.

(Kraj)Mia
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.