Tim Leave EU osumnjičen za finansijske nepravilnosti

Izvor: B92, 21.Apr.2017, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim "Leave EU" osumnjičen za finansijske nepravilnosti

London -- Predizobrni tim koji se zalagao za izlazak Velike Britanije iz EU nalazi se pod istragom zbog finansijskih nepravilnosti.

To je potvrdila britanska izborna komisija.

Komisija je navela da postoje "legitimni razlozi" za osnovanu sumnju da je zakon prekršen nepravilnostima pri prijavljivanju donacija poreskim službama.

Kampanju "Leave EU" osnovao je britanski milioner Aron >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Benks 2015. Tu kampanju je podržao tadašnji lider antievropske stranke Najdžel Faraž.

Ta platforma Bregzita koja je pobedila na referedumu 23. juna i dalje je aktivna na društvenim mrežama i zalaže se za tvrdu struju istupanja Velike Britanije kao što su izlazak iz jedinstvenog evropskog tržišta i stroga kontrola imigracije.

Benks je kritikovao odluku o otvaranju istrage ocenjujući da je politički motivisana. Taj milioner je rekao da predvidja da se kandiduje za poslanika na prevremenim parlamentarnim izborima 8. juna.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.