Teroristi dolaze u Evropu zajedno sa migrantima

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi dolaze u Evropu zajedno sa migrantima

BRISEL - Mišel Koninks /Michele Coninsx/, šef agencije EU za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima "Evrodžast", rekla je da se na brodovima sa migrantima preko Sredozemlja u Evropu prebacuju i teroristi, pripadnici grupe "Islamska država".

Ona je danas izjavila  novinarima da "Evrodžast" ulaže napore da pomogne zemljama EU da zajedno odgovore na ilegalnu imigraciju, terorizam i sajber kriminal.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Prema njenim riječima, još nije sasvim jasno kakve probleme za evropski sistem pravosuđa i bezbjednosti može da predstavlja infiltracija islamista.

Ona je rekla da grupe, kao što je "Islamska država", koriste novac od trgovine ljudima za finansiranje svojih terorističkih akcija, prenosi AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

EU: U brodovima sa migrantima stižu i džihadisti

Izvor: Studio B, 07.Jul.2015, 09:25

U brodovima kojima se dovoze migrante u Evropu preko Sredozemlja se takođe nalaze borci džihadističke grupe Islamska država, izjavila je direktorka Agencije EU za saradnju na polju pravosuđa (Jurodžast) Mišel Konins...Ona je na konferenciji za štampu u Briselu navela da je do te informacije došla...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.