Tasovac pozvao da se konkuriše za fondove EU

Izvor: Beta, 27.Apr.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tasovac pozvao da se konkuriše za fondove EU

BEOGRAD, 27. aprila 2015. (Beta) - Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac pozvao je u ponedeljak javne ustanove, civilni sektor i pojedince da sa više hrabrosti i entuzijazma apliciraju za novac iz Fonda Kreativna Evropa, iz kojeg je do sada podršku dobilo 30 organizacija iz Srbije.

Tasovac je na otvaranju dvodnevnog Foruma Kreativna Evropa u Beogradu, izrazio nadu da će za organizacije iz Srbije učešće na konkursima glavnog evropskog fonda u oblasti kulture ove godine biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << još uspešnije.

"Biti deo tog fonda nije pitanje samo finansijske podrške, već i umrežavanja, čime postajemo deo jedinstvene evropske kulturne celine. Na taj način postavićemo kulturu Srbije na mesto koje treba i mora da ima", rekao je Tasovac.

On je izrazio nadu da će ustanove, civilni sektor i pojedinci uspešno aplicirati, predstaviti svoje projekte i dobiti podršku iz fonda Kreativna Evropa.

Ističući da je do sada za novac Fonda Kreativna Evropa uspešno apliciralo 30 organizacija iz Srbije, Tasovac je ocenio da to predstavlja zajednički uspeh, ali da mu se čini da je moguće postići više.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.