Tajni plan EU - stotine hiljada tražilaca azila biće deportovano iz Evrope, držaće ih u pritvoru da ne pobegnu pre deportacije!

Izvor: Večernje novosti, 07.Okt.2015, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajni plan EU - stotine hiljada tražilaca azila biće deportovano iz Evrope, držaće ih u pritvoru da ne pobegnu pre deportacije!

LONDON - Stotine hiljada tražilaca azila kojima je odbijen zahtev biće deportovano iz Evrope tokom sledećih nekoliko nedelja, piše danas britanski "Tajms". Britanski dnevnik navodi, pozivajući se na "tajni plan" Evropske unije, da se očekuje da će zahtev za azil biti odbijen za oko 400.000 ljudi koji su ušli u zemlje EU u prvoj polovini ove godine. Brisel ima nameru da zapretiti povlačenjem pomoći, otkazivanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << trgovinskih sporazuma ili viznih aranžmana ukoliko zemlje poput Nigera ili Eritreje ne pristanu da prime nazad svoje ekonomske emigrante. U nacrtu teksta o kome će sutra razgovarati ministri unutrašnjih poslova EU predlaže se da se više izbeglica vraća u njihove zemlje, jer bi porast broja onih koji su vraćeni, mogao odvratiti ilegalnu migraciju i dolazak u Evropu. Predlog tog "tajnog plana" takođe sadržava odredbu po kojoj će zemlje EU držati u pritvoru hiljade tražilaca azila kojima je odbijen zahtev da bi ih sprečili da pobegnu uoči deportacije.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.