Izvor: Blic, 28.Okt.2016, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: EU uslovljava Srbiju sprovođenjem postignutih sporazuma

Ministarka za dijalog u Vladi Kosova Edita Tahiri izjavila je da Evropska unija uslovljava napredak u evropskim integracijama Srbije ostvarivanjem svih sporazuma koje je potpisala sa Kosovom u razgovorima u Briselu.

Ona je u izjavi za dnevnik "Zeri" rekla da su ti uslovi u poglavlju 35 "kojim se Srbija uslovljava da ostvaruje sve sporazume iz Brisela, ako želi da se približi Evropskoj uniji".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Dnevnik navodi da Srbija, s druge strane, odbija da nastavi dijalog pod, kako smatra, uslovima Kosova.

List citira izjavu srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da Srbija ne želi da razgovara o temama kao što su pitanje granice, ratne oštete i druge teme.

U Briselu su naveli da je dijalog izgrađen na sporazumima, a ne ultimatumima.

Opozicija na Kosovu smatra da je najbolje rešenje da se dijalog sa Srbijom prekine, dok politčki analitičari izjave zvaničnika Srbije ocenjuju blefiranjem, imajući u vidu dosadašnji tok razgovora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.