Svilanović ponovo na mestu generalnog sekretara RCC

Izvor: Blic, 22.Maj.2015, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilanović ponovo na mestu generalnog sekretara RCC

Na godišnjem sastanku Saveta za regionalnu saradnju (RCC), koji danas održan u Tirani, izneti su snažni stavovi u pogledu podrške ekonomskom razvoju i ubrzanju procesa intergacije Evrope.

Generalni sekretar RCC Goran Svilanović ponovo je izabran na ovu funkciju na sastanku, na kome je usvojen godišnji izveštaj o regionalnoj saradnji jugoistočne Evrope za 2014-2015.

Svilanović je istakao potrebu da se sarađuje sa EU u meri kojom bi se demonstrirao novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << duh saradnje i kultur,e i u središte stavio razvoj i stvaranje novih radnih mesta.

On je istakao da su, uprkos izazovima, države jugoistočne Evrope koje teže članstvu, postigle značajan napredak u procesu evropskih integracija.

Glavna uloga RCC je bila da služi kao oruđe izgradnje mostova i doprinese naporima na regionalnom ekonomskom oporavku, dodao je Svilanović.

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić govorio je o potrebi unapređenja poslovne klime u regionu i preporučio RČ za promovisanje bilateralnog dijaloga.

Domaćin sastanka, ministar spoljnih poslova Albanije i predsedavajući Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) Ditmir Bušati izjavio je da je RCC pokazala svoju vrednost jačanjem pozitivne sinergije u regionu i neumornim radom ka stvaranju novog Balkana, kao regiona mira i stabilnosti.

Bušati je istakao potrebu veće koordinacije i većeg uključivanja građanskog društva u ovaj proces.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.