Švedski ministar o migrantskoj krizi: Kameron se igra politike

Izvor: Blic, 03.Avg.2015, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedski ministar o migrantskoj krizi: Kameron se igra politike

Švedski ministar pravosuđa i migracija Morgan Johanson optužio je britanskog premijera Dejvida Kamerona da se "igra politike" u vezi sa migrantskom krizom u Kaleu u Francuskoj.

Kritike Kameronu zbog migrantske krize

Prema njegovim rečima, scene u Kaleu rezultat su ponašanja Francuske i Britanije koje neće da prime veći broj azilanata.

Govoreći za Radio BBC Johanson je kritikovao Kamerona zbog reči "ilegalno" u vezi sa azilantima pre nego što su prošli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kroz proces obrade zahteva za azilom, rekavši da ti ljudi samo traže osnova ljudska prava.

Johanson je pozvao EU, uključujući Britaniju, da primi veći broj migranata.

"Čuo sam da Kameron govori o ilegalnim migrantima, o tome kako se oni gomilaju i upotrebljava sve reči u tom smislu. Mislim da su političke igre i da on time samo želi da podeli ljude, a to nije konstruktivan način za rešavanje problema", rekao je Johanson.

Švedska je dozvolila ulaz svim migrantima iz Sirije, a prošle godine prihvatila je 30.000 azilanata, što je mnogo više u odnosu na 10.000 koliko je primila Britanija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.